DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“GEBZE ADALET SARAYI; GEBZE’NİN KAMU HİZMETLERİNDE ALDIĞI HİZMET STANDARDINI EN ÜST DÜZEYE ÇIKARACAKTIR”

“GEBZE ADALET SARAYI; GEBZE’NİN KAMU HİZMETLERİNDE ALDIĞI HİZMET STANDARDINI EN ÜST DÜZEYE ÇIKARACAKTIR”

Gölcük Adalet Sarayının Açılış töreninin ardından ,Gebze Adalet Sarayının açılış töreni, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ ve Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Törene; Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa, HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, HSYK 1. Daire Üyeleri, Kocaeli Milletvekilleri; İlyas Şeker, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Tahsin Tarhan, Haydar Akar, EDOK. Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Baro Başkanı Sertif Gökçe, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alparslan Azapağası, Adalet Başkanlığı Daire Başkanları, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Alb. Mehmet Karadeniz, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İlçe Belediye Başkanları,  siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında;  Adalet Sarayımızın Gebze’mize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Gölcük’te Sayın Bakanımızın teşrifleri ile hizmete açtığımız Adalet Sarayı, aslında tarafsız ve bağımsız yargımızın bu yargı icrasında görevli hakimlerimizin, savcılarımızın, avukatlarımızın ve tüm adalet çalışanlarımızın beklentisi olduğu kadar, insanımızın da hak ettiği, beklediği bir yer olmuştur. Bugün hizmete girecek Adalet Sarayımız adaletin tecellisini gerçekleştirecek, Gebze’nin kamu hizmetlerinde aldığı hizmet standardını en üst düzeye çıkaracaktır. İnanıyorum ki değişen ve gelişen Ülkemizin her alandaki değişiminin adalet boyutunda da yansımasını çok güzel sergilemiş olacak. Değerli ve gerekli yatırımın Gebze’mize kazandırılmasında Türkiye’nin geleceğe taşınmasında her yönüyle büyük idealini ortaya koyan Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, zat-ı alinize, bugün aramızda bulunamayan Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık Bey’e , Adalet Bakanlığımızın değerli tüm yöneticilerine ve tüm bu çalışmalara katkıda bulunan herkese Gebze’miz adına teşekkür ediyor, teşrifleriyle ilimize böylesi güzel günde değer katan tüm konuklarımıza teşekkürlerimi sunuyor, Adalet Sarayımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diyen Sayın Valimizin ardından Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ ise yaptığı konuşmalarında; Bugün resmi açılışını birlikte yapmakta olduğumuz Gebze Adalet Sarayının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün adalet alanında Kocaeli’de 2 önemli eseri hizmete açmış olduk. Gebze Adalet Sarayı modern ve adalet hizmetlerinin sunumu için gerekli her türlü donanıma sahiptir. İstanbul’da bulunan Çağlayan Anadolu ve Bakırköy Adalet Saraylarından sonra Marmara bölgesinin en büyük Adalet Sarayıdır. Kocaelimizin yeni bir Adalet Sarayına ihtiyacı var. Onunla ilgili adımlarımızı atma kararı aldık. Adalet Sarayları son derece adalet hizmetlerinin etkin ve verimli sunulması bakımından önemli alanlardır. Şuan geldiğimiz noktada 223 tane Adalet Sarayını tamamlayıp milletimizin hizmetine sunduk. 33 tane Adalet Sarayı inşaatı süratle devam ediyor. 66 ayrı yerde Adalet Sarayı yapmaya ilişkin proje ve ihale çalışmalarımız devam ediyor. 2002 yılında adalet hizmetlerinin sunulduğu toplam kapalı alan 569 bin 59 metrekare iken, şuan 3 milyon 76 bin 218 metrekare alanda hizmet veriyoruz.

UYAP Türkiye’nin yüz akı bir proje olmuştur. Bu proje; uzayan yargılamaları kısaltmak, zaman ve masraf israfını önlemek, vatandaşın lehine sonuçları kısa sürede tesis etmek bakımından çok büyük bir devrimdir. UYAP sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında örnek proje olarak gösterilmektedir. Türkiye Adalet Akademisinde stajını görmekte olan 4994 hakim ve savcı adayı var, bunların bir kısmının atamaları yapıldı. Kalan kısmı da en kısa sürede atanacaktır. Böylelikle yargıda herhangi bir aksamaya meydan verilmeyecektir. Aralık ayında 3 bin yeni hakim ve savcı adayı alımı için sınav yapacağız. Sınava girmek isteyen herkes şimdiden hazırlıklarına başlasınlar. Kendilerine sınavda başarılar diliyorum.

Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe teşebbüsü karşısında bütün milletimiz başarılı büyük bir sınav vermiştir. Aziz milletimize bu konuda canı pahasına her şeyini feda eden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Büyük bir kahramanlık destanı yazıldı. Burada yargımıza da özel bir teşekkürüm var. Gebze Adalet Sarayımızın tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Bu sarayın yapılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diyen Sayın Bakanımız konuşmalarının ardından Sayın Valimiz ve protokol üyeleri ile birlikte hayırlı olsun dilekleriyle Gebze Adliye Sarayının açılış kurdelesini keserek, Adalet Sarayını gezdiler.

03 04 05 01 02

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.