DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GELENEKSEL 12’nci TAVLA ŞAMPİYONASINA İMZA ATIYOR

GELENEKSEL 12’nci TAVLA ŞAMPİYONASINA İMZA ATIYOR
09.10.2016
982
A+
A-

Gebze Kandıralılar Derneği

Gebze Kandıralılar Derneği’nin Geleneksel Tavla Şampiyonası Bu yıl Cumhuriyet’e atfedildi.

Gebze Kandıralılar Derneği’nin ilki 2005 yılında düzenlenen, hiç sene aksatmadan günümüze kadar uzayan geleneksel tavla turnuvasının 12’ncisi 23 Ekim Pazar günü tekrarlanacak. Eleme usulü gerçekleşecek turnuvada ilk tur maçları 12.30’daki kura çekiminin hemen ardından başlayacak. Tek günlük turnuvada bu yılın şampiyonunun yine akşam saatlerinde belli olması bekleniyor.Toplumsal barışa ihtiyaç duyulan bir dönemde farklı meslek gruplarından oluşan yarışmacıların tam bir kaynaşma örneği sunması beklenen tavla şampiyonası,Hemen altı gün sonra kutlanacak Cumhuriyet Bayramı’na atfen bu yıl ki şampiyona “Gebze Kandıralılar Derneği Tavla Şampiyonası,Cumhuriyet Kupası” adı altında oynanacak.

 

ALTI GÜN ÖNCEDEN

 

Gebze Kandıralılar Derneği Başkanı Sedat Durmuş bu yılki şampiyonaya Cumhuriyet Kupası adını vermek için kararı bir süre önce aldıklarını belirtip, “Şampiyonayı tam gününde yani 29 Ekim Cumartesi günü düzenlemeyi uygun görmedik. Çünkü o gün doğal olarak çok sayıda kutlama etkinliği olacak. Hiçbir katılımcı adayımızı ikilemde bırakmak istemedik. 30 Ekim’i, gerisinde kalmamak için tercih etmedik. Altı gün öncesinde karar kıldık” diye konuştu.

 

KATILIM SON ÜÇ YILDIR 64 KİŞİ

 

“Her yıl büyük ilgi gören ve katılımcı sayısı artan şampiyonaya bu yıl da en az 64 kişilik katılım bekleniyor.”

 

KAYIT KABULLERİ BAŞLADI

 

“Kayıt kabulleri şampiyonanın da gerçekleşeceği yer olan Güzeller Mahallesi, Bülbül Caddesi, 902/1 Sokak (Özel Merkez Hastanesi arka sokağı) No:7 Gebze adresindeki dernek merkezinde kabul edilecek. Derneğin (0262 – 643 81 67) numaralı telefondan da kayıt yaptırılabilecek.”

 

GEBZE, KOCAELİ, TÜRKİYE…

 

“Tavla şampiyonasına Gebze/Gebze Bölgesi’nin yanı sıra Kocaeli’nin diğer ilçeleri, İstanbul veya diğer illerden de başvuru halinde katılım kabul edilecek.”

 

CİNSİYET AYIRIMI YOK

 

“Kadın oyunculara da şampiyona açık olacak. Kuralar ile belirlenen oyuncu eşleşmelerinde cinsiyet ayrımı olmayacak.”

 

KATILIM BEDELİ 30 TL BAĞIŞ

 

“Turnuvaya katılım bedeli 30 TL olacak ve derneğe bağış olarak, makbuzla kabul edilecek. Bedel şampiyona günü de ödenebilecek. Tavla şampiyonası boyunca tüm katılımcılara ve konuklara çay ve simit ikramında bulunulacak.”

 

DERECEYE GİRENLERE HEDİYELERİ TÖRENLE VERİLECEK

 

“Şampiyona Kupa+Kandıra Hindisi

 

Turnuvada şampiyona kupa, Kandıra Hindisi ve belge,

İkinciye tavla ve sertifika Üç ve dördüncüye sertifika verilecek. “

 

DİĞER KURALLAR

 

“Turnuvada her tur tek maç, eleme usulü oynanacak. Her maç 7 sayı üzerinden oynanacak. Zarlar fincan ile atılacak ancak maçlarda rakiplerin kendi arasında anlaşması durumunda elle zar atımına izin verilecek. Oyunlar esnasında her tür itiraz dernek yönetimine yapılacak. Yönetimin veya hakem olarak belirlediği isimlerin herhangi bir hamleye, hamle biçimine yönelik itirazlarda vereceği karar, iki oyuncu için de bağlayıcı olacak.”

 

ÖNCEKİ YILLARIN ŞAMPİYONLARI

 

“2005: Nuran Atsız

2006: Recai Toker

2007: Bünyamin Eraslan

2008: Ümit Malkoçoğlu

2009: Mesut Atsız

2010: Hasan Turhan

2011: Nuran Atsız

2012: Özdemir Kılıç

2013: Halit Acar

2014: Ayhan Özek

2015: Fatih Yakupoğlu

 

Tüm katılımcılara başarılar dileriz.”

2015-yclc-dereceye-girenler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.