DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“Güçlü bir gelecek için savaşı değil, barışı seçelim”

“Güçlü bir gelecek için savaşı değil, barışı seçelim”
02.10.2016
1.009
A+
A-

“Güçlü bir gelecek için savaşı değil, barışı seçelim”

Gölcük Otantik Folklor Gençlik Spor Kulübü Derneği ve Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği Başkanı Safet Çelik, dünyada ve ülkemizde savaşın yerine barışın tercih edilmesi gerektiğini ifade ederek, ‘Güçlü bir Türkiye için barış şart’ dedi.

“Savaşların en önemli etkisini ne yazık ki çocuklar yaşıyor”

Başkan Çelik, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Ortak kaygımız, ortak düşüncemiz önce vatansa bizler savaşı değil, barışı dile getirmeli, ülke insanlarımıza bunu açıklamalıyız. Canlarını göğüslerini siper ede ede bizlere vatanımızı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları bize güzel bir vatan bırakmışlardır.n Kurtuluş Savaşı’nın öncülüğünü yapan Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Silah arkadaşları halkımızla ülkemizi savunarak çok şehitler vermişlerdir. Yıllardır ülkemizi içeriden nasıl çökertiriz diye düşünenlere karşı amansız mücadele veren askerlerimiz, polislerimiz ve korucularımız da bugün ne yazık ki şehit verilmektedir. Analara babalara yakınlarına bizler sabır diliyor, yaralı olan Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Güvenlik güçlerimize silah doğrultanlara sesleniyoruz. Ülkemizde irili ufaklı şirketler kurarak kazandığınız paralarla mazlum milletleri birbirine kırdırılıyorsa bizler bu vatanın evlatları olarak bütün dünyaya sivil toplum örgütleri ile devletlerimizin kurum ve kuruluşlarıyla birlikte ciddi anlamda seslenelim. Atalarımızın, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesiyle yola çıkalım. Dünyada yapılan savaşlarda ne yazık ki gözler önüne serilmiştir ki bu savaşların en büyük etkisini ne yazık ki çocuklar görüyor. Daha küçücük yaşlarda büyük yükler altına giren çocukların bir bölümü savaş sonucunda hayatını kaybederken, önemli bir bölümü de anne ve babaları başta olmak üzere en yakınlarını kaybediyor. Bizler savaşsız bir dünya için barışı seçelim. Barışı olan ülkelerde çocuklar daha güzel ve sağlam temelle büyür. Unutmayalım ki çocuklarımız bizim yarınlarımızdır. Bu yüzden bizler dün barış dediğimiz gibi bugünde barış demeye devam edeceğiz. Barış sağlanamayan toplumlar yıkılmaya mahkum olmuşlardır. Bizler gelecek nesilleri düşünüp, din, dil, ırk gözetmeksizin güçlü Türkiye’nin inşasına destek verelim.”

safet-aelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.