DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÜNDEM YENİ SANAYİ ÇARŞISI

GÜNDEM YENİ SANAYİ ÇARŞISI

Gölcük Belediye Meclis Toplantısı’nın Ekim ayı ayağı gerçekleştirildi

 

Gölcük Belediye Meclis Toplantısı’nın Ekim Ayı ayağı dün Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleştirildi.

Ekim Ayı Gündem maddeleri şunlardan oluştu:

Belediye Meclis Toplantısının bu ayki gündem maddelerinde;

2017 Mali Yılı performans Programı

2017 Mali Yılı Bütçe Tasarısı,

2017 Mali Yılı Belediye Bütçe Kararnamesi,

2017 Mali Yılı Belediye Gelir Tarifesi,

İmar Komisyonu’nun Şirinköy Mahallesi, 872,880, 884, 885, 887,888,889, 890,891, 893, 930,931,933, 934, 935, 936 ve 2183 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ile ilgili raporu,

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Örcün Köyü, G23c.01c.3d uygulama imar planı paftası 1373 ve 1425 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı teklifi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Değirmendere, G23c.01c.1c ve ve G23c.01c.1d uygulama imar planı paftaları, 164 ada 6,7,8, 14 nolu parseller, 172 ada 1,2 nolu parseller, 175 ada 2,3,6 nolu parseller ve park alanı, 176 ada ve 1 nolu parsel, 190 ada 3,4,5,7,10 nolu parseller ile 1 ila 18 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı teklifi maddeleri yer aldı.

Gündem maddeleri kabul edilerek komisyona havale edildi

Gölcük Belediye Meclis Toplantısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Daha sonra gündem maddeleri tek tek oylamaya açıldı. Gündem maddelerini Başkan Ellibeş, belediye meclis üyelerine açıklamalarda bulundu. Başkan Ellibeş’in oylamaya açtığı gündem maddeleri belediye meclis üyelerince oybirliği ile kabul edilip, komisyona havale edildi.

CHP’den 5 soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyelerince 5 soru önergesi Başkan Ellibeş’e verildi. Başkan Ellibeş, soru önergelerini CHP’li Belediye meclis üyelerine teşekkür ederek aldı.

5 bölgede kentsel dönüşüm başladı

Başkan Ellibeş, belediye meclis toplantısında Gölcük halkı tarafından oldukça merak edilen kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi. Başkan Ellibeş, “5 bölgede kentsel dönüşüm başladı. Birincisi Yeni Sanayi Çarşısı.

Yeni Sanayi Çarşısı’nda artık tüm alanlar belediye’ye ait

Yeni Sanayi Çarşı arsasında 105 bin istimlak alanı var. Kasım ayı’nda hak sahiplerine son taksit miktarları ödenecek. Bu durum anlaşılan hak sahipleri için geçerli. Toplam ödeme miktarı 4 milyon TL’dir. Bu alanda anlaşılamayan hak sahiplerinin oranı yüzde 20. Bunlar için dava açıldı. Mahkeme fiyat tespiti yaptı. Yapılan bu fiyat tespitinin ardından çıkan sonuçla anlaşılamayan hak sahiplerinin arsaları istimlak edilerek, buradaki hak sahiplerine paraları ödendi. Şu anda arsanın tamamı belediyeye ait. Projeler tamamlandı. İhale için gün bekleniyor. Bu yıl içerisinde Allah’ın izniyle ihale tamamlanacak.

Bu istimlak işlerinin hepsini 20 aya varmadan bitirmek istiyoruz

Kentsel Dönüşümde Sanayi sitesi için bu yıl finansman satışlarına başlanacak. Bizimle anlaşılan Sanayi işçilerine yer olarak öncelik verilecek. Geride kalanlara ise satış fiyatlarını önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu istimlak işlerinin hepsini 20 aya varmadan bitirmek istiyoruz. Bankalarla Sanayi esnaflarının kredileri için görüşme yaptı, bankalar esnaflara uygun oranda kredi verilecek. Yeni Sanayi’de dükkan satışları, Esnaf Odası’nda sicil belgeleri olan esnaflara öncelik tanınacak ve bu esnaflara dükkan verilecek. Şayet sicili olmayan esnaflara da esnaf odasına sicil oluşturmaları için yönlendirme yapılacaktır.”

Soru önergeleri değerlendirildi

Başkan Ellibeş, CHP grubunun kendisine sunduğu 5 soru önergesinde belirtilen sorunları çözme adına çalışma yapacaklarını dile getirerek, CHP’li Belediye Meclis Üyelerine soru önergeleri için teşekkür etti.

dsc_4204 dsc_4210 dsc_4223 dsc_4202

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.