DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

HİZMET BELEDİYECİLİĞİNDE ÖRNEK ÇALIŞMALAR BAŞİSKELE’DE

HİZMET BELEDİYECİLİĞİNDE ÖRNEK ÇALIŞMALAR BAŞİSKELE’DE

HİZMET BELEDİYECİLİĞİ BAŞİSKELE’DEN ÖĞRENİLİR

 Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz: “Hizmet anlayışımızın temeli “insana hizmet, Hakk’a hizmettir” ilkesidir. Bize yönetim yetkisi ve sorumluluğu veren yerel halka en müreffeh, en sağlıklı, en huzurlu bir hayat sunmak için gecemizi gündüzümüze katıyor 7 Yıldızlı Kent Başiskelemiz’in 2500 sokak 375 cadde 6 bulvarında hizmet üretmeye devam ediyoruz. Biz ekibimizle birlikte hizmetlerimizi planlarken, insanı ve milleti merkez alan anlayışla çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Vatandaşlarımızın genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden her bir ferdine yarayacak en hızlı ulaşılabilir hizmetler üretmenin derdinde projeler sunuyoruz.

Marka bir şehri oluşturmak için çok çalışmak gerek. Her geçen gün yeni gelen komşularımızla artan nüfusumuzun talepleri de artıyor, değişiyor. Hamd olsun, her hizmete açtığımız icraat ve eserimizde birçok vatandaşımızın duasını alıyoruz. “Tek derdimiz var, o da Başiskele’ye hizmetkâr olmak” bu dertle hizmet aşkımız devasını buldu. Prestij caddelerimize dekoratif duvar, ahşap çit ve aydınlatmalar kazandırarak Başiskeleliler’in daha huzurlu caddeler ile diledikleri yere ulaşmalarını istedik. Şehrin estetiği ve kent mobilyalarına önem vererek kent meydanı ve tema parklarımıza birbirinden güzel süs havuzları, saat kuleleri ve kafeteryalar ile eserler kazandırdık.” dedi.

 ÇOCUKLAR İÇİN EŞSİZ PARKLAR

Kocaeli’de eşi benzeri olmayan tema parklarına Başiskele’de. Çocuklar Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda hem çizgi film karakterleri ile bir arada oynuyor hem de 16 büyük türk devletini temsil eden askerler ile tarih dersini canlı bir şekilde öğreniyor. Mehmetağa Mahallesindeki Ada Park projesinin birinci ve ikinci etabında Kız Kulesi Kafe projesi birçok vatandaşın özel anlarına muazzam bir mekan sunduğu gibi ilçenin ve ilden gelen misafirlerin de sakin bir mekan arayışına cevap şeklinde. Aynı zamanda Galata Kulesi ve İstanbul Boğaz Köprüsü temsilleri ile küçük bir şehir turunu Başiskele’de yapıyor olacaksınız. Atakent mahallesindeki bir başka eşsiz park olan 3 aşamalı parkta ise çocukla mini bir zipline tecrübesi yaşayıp birbirinden güzel spor ve oyun gruplarını aynı alanda bulmuş oluyor. 2009’dan bu yana park ve yeşil alan sayısını 9’a katlayan Başiskele’de kişi başına düşen yeşil alan sayısı oldukça yüksek durumda. Eşsiz parklar ve yeşil alanlar Başiskele’nin doğa ve turizm yıldızını her geçen gün biraz daha fazla parlatmaya devam ediyor.

SEMT KONAKLARI MAHALLİN EN UĞRAK YERİ

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın seçim beyannamesinde söz verdiği projelerden biri olan semt konaklarının Serindere, Yeşilkent, Sepetlipınar, Camidüzü, Doğantepe semt konakları hizmete açılmışken Vezirçiftliği, Bahçecik semt konaklarının da çok yakın bir tarihte hizmete açılması planlanıyor. Bu semt konaklarında mahalledeki genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek herkes faydalanıyor. Konaklar mahallenin ihtiyaçları doğrultusunda öğrenciler için etüt ve ek dersler, kadınlar için dikiş, nakış kurslarından spor aktivitelerine, emekliler için sosyal alandan, gençler için müzik, tiyatro kurslarına kadar birçok şekilde faydalanabiliyorlar. Aynı zamanda semt konaklarında düzenli olarak ücretsiz diyetisyen randevulu hizmet veriyor. Yine düzenli aralıklarda sağlık taramaları, kültürel etkinlikler, kişisel gelişim seminerleri veriliyor. Böyle olunca da mahalleli evlerinden sonra ikinci adres olarak semt konaklarını tercih ediyor ve semt konakları da böylelikle mahallin en uğrak yeri haline geliyor.

HUZURLU KENT İÇİN 7/24 EKİPLER ÇALIŞIYOR

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın denetim birimleri huzurlu kent Başiskele için 7 gün 24 saat çalışıyor. Zabıta Müdürlüğü kanalıyla vatandaşlardan gelen tüm şikayetler anında değerlendiriliyor. Gıda denetimlerinden, çevre denetimlerine kadar Zabıta Müdürlüğü tüm denetimlerini sürdürüyor. Aynı zamanda gelen tüm şikayetler üzerine birçok birime destek sağlayan zabıta hizmetleri 7 Yıldızlı Kent Başiskele’nin Huzur Yıldızına katkıda bulunmaya devam ediyor.

YILLARDIR ÇÖZÜLMEYEN SORUNLARA ÇÖZÜM BAŞİSKELE’DEN

Başiskele Belediyesi aynı zamanda çoğu belediyelerin çözme konusunda sıkıntılar yaşadığı şuyulandırma hizmetlerinde de birçok alanı imara açıp vatandaşlarımızı tapu sahibi yaptı. Vatandaşların sahip oldukları arsaların imara açılmamasından dolayı vatandaşlar hiçbir şey yapamazken, Başiskele Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda herkes imarlı tapularına kavuşmuş oldu. Başkan Ayaz tapu dağıtım törenleri ve programları ile düzenli periyotlarla birçok tapuyu sahibine teslim ediyor.

EĞİTİMCİNİN YANINDA

Başiskele Belediyesi aynı zamanda ilçeye yapmış olduğu eğitime destekler noktasında örnek teşkil ediyor. Başiskele Belediyesi 2009’dan bu yana 19 devlet ve özel okul yatırımının ilçeye kazandırılmasında destek sağladı. İlçedeki 82 devlet okulunun bahçe düzenlemesinden, futbol ve tenis sahalarına, okul bahçe beton ve çocuk parkı yapımlarına, sınıflara teknik ve lojistik destek gibi birçok destekte bulunuyor. Başiskele Belediyesi’nin her ay çıkarmış olduğu dergide yapmış olduğu okul röportajlarında okul müdürlerinin belediyenin eğitimciyi destekleyen ve eğitimi önemseyen anlayışı ise övgü dolu sözlerle kaleme alınıyor. Bu da Başiskele’nin Eğitimde Yıldız Kent olmasının en güzel kanıtı.

ÖRNEK PROJE ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI

Barbaros Mahallesi, Mehter Sokak’ta 7 dönüm alan üzerinde planlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkı projesi tüm şehirler için örnek bir proje. Peki projenin içerisinde neler var? Yaklaşık 1.5 dönüm alanında çocuk oyun alanı, kepçe temalı oyun grubu, yer trambolini, kuluçka salıncaklar, tahterevalli, salıncak, zıp zıp, 2 adet kameriye, kubbe çatılı fitness grubu, bank ve bitkisel alan 20 araçlık normal oto park alanı, 28 araçlık mini araç otoparkı, 150 m² trafik bilgileri eğitim binası, trafik eğitim amfisi, çelik konstrüksiyon üst geçit, piknik masaları, benzin istasyonu yeri, yeni başlayanlar için kısa süreli mini alıştırma alanı,  bisiklet yolu, bisiklet park yeri,  köprülü yonca, 2 adet durak,  banklar, 28 araçlık mini araç park yeri bulunacak. Aynı zaman park peyzaj çalışmaları trafik levhaları, refüj düzenlemeleriyle rengarenk olacak. Örnek proje tamamlandığında çocuklar bu parkta hem eğlenecekler hem de çocuk yaşta trafik kurallarını öğrenecekler.

EN BÜYÜK VE MODERN KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ YÜKSELİYOR

Pazar alanı içerisinde vatandaşların ve pazarcı esnafının işini kolaylaştıracak şekilde güvenlik odası, mescit, çay ocağı, bay bayan lavaboları ve otopark bulunacak. Sokak aralarında ve açık alanda kurulan pazarların başta trafik düzenini bozması ve gürültü kirliliği oluşturmaması gibi olumsuz etkilerinin önüne geçilecek. Ayrıca yağmurlu ve sıcak havalarda alışverişe gelen vatandaşlarla beraber esnafta mağdur olmayacak.

Kullar Yakacık Mahallesi Yakacık Caddesi üzerinde 5 bin metrekarelik alanda yapım çalışmaları devam eden kapalı pazar alanının çelik konstrüksiyonlu direklerin montajı yapılıyor. Pazar alanında 64 pazar standı yer alacak. Temel çalışmalarına başlanan Yeniköy Merkez Mahallesi Kültür Sokak kapalı pazar alanı ise 5 bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor ve burada da 67 pazarcı esnafı hizmet verecek

baskan-sahada-8 1 2 3 4 5

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.