DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

HÜKÜMET KAMU ÇALIŞANLARINA KARŞI İYİ NİYETLİ DEĞİL

HÜKÜMET KAMU ÇALIŞANLARINA KARŞI İYİ NİYETLİ DEĞİL

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli Devlet Hastanesi, İzmit Seka Devlet Hastanesi, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, İzmit ve Derince Toplum Sağlığı Temsilcisi ile toplantı yaptı.

Hükümet’in Bursa da Yaptığı çalış tay Hakkında Temsilcileri Bilgilendirdi

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Şube Başkan Yardımcısı  Zekai Dumlupınar, Saniye Yıldıran, Sema Gümüş İzmit İlçe Temsilciliğine Ercan Öztürk, İl Sağlık Müdürlüğü İş Yeri Baş Temsilcisi Ergül Nuray, Kocaeli Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi İş Yeri Baş  Temsilci Burcu Görüş, Temsilci Hüseyin Savaş,  Ayşe Dalgıç Gülen, Yalçın Gül, Kocaeli Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi  Hülya Karaca, Temsilci, Arif Çaylak, Nursel Haymana, Olcay İçöz, İzmit Seka Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi, Ahmet Atalay, İzmit Toplum Sağlığı İş Yeri Temsilcisi Ömer Çolak, Derince Toplum Sağlığı İş Yeri Baş Temsilcisi Kürşat Alkan İle birlikte temsilci toplantısı yaptı. Sağlık alanında yaşanan gelişmeler, Devlet Memurlarının iş güvencesinin kaldırılması yönünde hükümetin Bursa da yaptığı çalış tay hakkında temsilcileri bilgilendirdi.

Hükümet Kamu Çalışanlarına Karşı İyi Niyetli Değil

 Çeker; Hükümet Kamu çalışanlarına karşı iyi niyetli değil 21 Ekim 2016 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bursa da Sendikaların Katılımı ile Çalıştay tertipleyerek çalışma hayatında yaşanan sıkıntıları ve 657 Devlet Memurları Kanununda yapılacak yeni düzenlemeler hakkında   sendikaların görüşlerine baş vurmuştur. Diyen Çeker; Bir yandan çalıştayla Kamu görevlilerinin gözünü boyamaya çalışırken diğer taraftan sendikaların görüşlerini dinleyerek sizin istemediğiniz bir düzenleme yapmayacağız mesajı vermeye çalışmıştır. Dedi.

 Hükümet Samimiyetsizliğini Ortaya Koymuştur

 Açıklamalarını sürdüren Şube Başkanı Çeker; Hükümet 22 Ekim 2016 tarih ve 29865 sayılı resmi gazete yayınlamış olduğu Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte yapmış olduğu değişiklikle yazılının yanına bir de sözlü sınav “mülakat” getirmesi ile hükümet samimiyetsizliğini ortaya koymuştur. Dedi.

 AB Ülkelerinde 14 Vatandaşa Bir, Türkiye’de İse 29 Vatandaşa Bir Memur Düşmekte

 Şube Başkanı Çeker; “AB ülkelerinde 14 vatandaşa bir memur düşmektedir. Türkiye’de ise 29 vatandaşa bir memur düşmektedir. Ülkemizde memurlarımız AB Ülkelerindeki memurlardan iki katı daha fazla  çalışmaktadır. Dedi. Çeker; Devlet vatandaşa daha sağlıklı ve kaliteli hizmet suna bilmek için memur alımı yapması gerekirken çeşitli bahaneler ileri sürerek iş güvencesinin kaldırılması için çalışmalar yapması, esnek çalışma, Performansa dayalı bir ücretin getirileceği sisteminin tartışmaya açılması, kamuda ciddi sıkıntıları beraberinde getirir” dedi.

Dağıtılan Ekonomik Değer Azaltılarak Personeli Cezalandırma Yöntemini Seçmiştir

 Başkan Çeker; Sağlık Bakanlığı döner sermaye yönetmenliğinde yapmış olduğu son değişiklikle çalışma barışına ciddi bir darbe vurmuştur. Dedi Çeker; Bu da göstermiştir ki Sağlık Bakanlığı çalışanlarının sorunlarını çözme yerine  döner sermayeden personele dağıtılan ekonomik değer azaltılarak personel cezalandırma yöntemini seçmiştir. Diyen Çeker; Bakanlık yapılan yanlışları tekrar gözden geçirmeli çalışanların refah düzeyini artıracak çalışmaları öncelikle hayata geçirmelidir. Dedi.

1966-ruhuna-41-bin-bilet-hediye-et-862956

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.