DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KALBİNİZ İÇİN PANCAR YAPRAĞI

KALBİNİZ İÇİN PANCAR YAPRAĞI

Kalp hastalığından korunmak için her gün taze meyve ve sebze tüketmek gerekiyor. Her gün bir bardak pancar yaprağı ve bir diş sarımsak kalp sağlığınızı korur

Yapılan araştırmalar, kalp hastalıkları konusunda kadınların, erkeklerden daha şanslı olduğunu gösteriyor.
Ancak bu durum, menopoz sonrası dönemde neredeyse eşitleniyor. Bu sebeple; hem kadınların, hem de erkeklerin kendilerine iyi bakmaları ve risk faktörlerinden korunmaları gerekiyor.
Kalp hastalıklarına bağlı sebeplerle yaşanan ölümler her geçen gün artıyor.
Sadece Avrupa’da yılda 4 milyon kişi kalp hastalıklarına bağlı sebeplerle hayatını kaybediyor; bu son derece ciddi bir rakam.
Kalp hastalıklarının bilinilirliğinin ve obezitenin eş zamanlı artması elbette tesadüf değil. Yapılan araştırmalar; ikisi için de geçerli yükselen ivmenin, ciddi benzerlik gösterdiğini ispatlıyor. Daha da vahimi, obeziteyle birlikte kalp krizi gibi vakaların görülme yaşının gittikçe düşüyor olması. Araştırmacılar, özellikle az gelişmiş ülkelerdeki çocukların yüzde 16’sının aşırı kilolu olduğunu söylüyor. Konumuz kalp hastalıkları olduğu için, kilo ve kalp hastalıkları arasındaki ilişkiden bahsediyor olsam da; aşırı kilo, sayısız hastalığın temelleri arasında ilk sırada yer alıyor.
Kilo kontrolü, sağlığınız için atmanız gereken ilk ve en önemli adımdır.

ŞEKER EN BÜYÜK DÜŞMAN
Şehir hayatı ve adeta bereketi kaçan zaman, hepimizi hazır gıdaları tüketmeye itiyor. Oysa kalp hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalıktan korunmanın yolu, mevsim sebze ve meyvelerini her gün muhakkak tüketmekten geçiyor.
Şeker, her fırsatta nasıl bir düşman olduğunu anlatmaya çalıştığım yegane sağlık tehdidi.
in tarihini araştıran bilim adamları; bu hastalığın, şekerli beslenme oranının artmasıyla birlikte ortaya çıktığını keşfetmişler.
Görülme oranı ve yaş aralığına bakıldığındaysa, her geçen yıl geriye gittiği ve çocuklara ulaştığı görülüyor. Düşük gelirli ülkelerde nüfusun yüzde 25’i diyabet ve diyabet sebepli hastalıklarla boğuşuyor. Kalp ve damar hastalıkları da bunlardan biri.
Kalp hastalıklarındaki artışın bir diğer sebebi ise hareket etmememiz. Ne kadar az hareket edersek, risk o oranda artıyor.
Haftada en az üç kez düzenli ve tempolu yürümek, riski düşürmede yardımcı bir aktivitedir.
Yüksek tansiyon, ülkemizde en sık rastlanılan hastalıkların başında geliyor.
Araştırmacılar, ülkemizdeki her üç yetişkinden birinin hipertansiyon hastası olduğunu söylüyor. Bu, hemen hemen herkesin yakınında bir yüksek tansiyon hastası olduğu anlamına geliyor.
Daha da ilginci, her 10 hipertansiyon hastasından altısı hastalığının farkında değil!
Hastalığın farkında olmak da bazen yetmiyor. Toplumumuzdaki alışkanlıklara baktığımızda, ‘komşu tavsiyelerini’ çok önemsediğimiz görülüyor. Ancak yanlış tedaviler; hastalığın ilerlemesinin yanında doğru tedavinin de gecikmesine sebep olarak, hastalığı kalıcı hale getirebiliyor. Bu sebeple hastalığın uzmanı dışından gelen hiçbir yönteme kulak asmamak gerekir.
Sigaranın kalp ve damar hastalıklarına sebep olduğunu, hatta onları besleyerek büyüttüğünü hepimiz biliyoruz. Son yıllarda nargile tüketimide hızla artıyor.
Kültürel bir alışkanlık olan nargile, bazıları tarafından neredeyse zararsız ilan edilmeye çalışılıyor.
Oysa yapılan araştırmalar, nargilenin de sigara kadar zararlı olduğunu gösteriyor.
Kalbinizi korumak için en başta doğru beslenmek gerekir. Bugün kalp sağlığını önemseyenler için bir alışveriş listesi hazırladım. Tamamı bilimsel araştırmalara dayanan ve kalbinize fayda sağladığı ispatlanmış yiyeceklerle dolu listeye bir göz atalım…

PANCAR YAPRAĞI
Pancar yapraklarını çöpe mi atıyorsunuz?
Atmayın! Kalp hastalıklarından korunmanız için hazırladığımız listenin ilk sırasında pancar yaprağı yer alıyor.
Yapılan araştırmalar, pancar yaprağının sayısız faydasını gün yüzüne çıkardı. Pancar yaprağında bulunan lifin, emilimini engellemeye yardımcı olduğu artık biliniyor. Özellikle kolesterol problemi yaşayanlar, pancar yaprağından mutlaka faydalanmalı. Ayrıca, potasyum içeriği sayesinde kan basıncınızı dengelemeye de yardımcı oluyor. Pancar yaprağından beklediğiniz faydayı elde etmek için her gün (pişmiş) bir bardak pancar yaprağı tüketmeniz yeterli.

BİTTER ÇİKOLATA
Son yıllarda bitter çikolata ile ilgili yapılan araştırmalar, çikolata sevenlerin yüzünü güldürüyor. Özellikle hanımları çok mutlu eden bir araştırma sonucuna göre; bitter çikolata, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı oluyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, içerdiği kakao miktarı. Metabolizmanızı hızlandırması için en az yüzde 70 kakao içeren bitter çikolata yemelisiniz.
Yapılan araştırmalar; bitter çikolatanın, metabolizma hızlandırıcı etkisi dışında kalp sağlığınızı korumaya da yardımcı olduğunu gösteriyor. Bu sebeple, kalp hastalıklarından korunmanız için hazırladığımız listenin ikinci sırasında bitter çikolata yer alıyor. Kakaoda bulunan flavonoller, damarlarınızın rahatlamasına ve kanınızın incelmesine sebep olarak kan basıncınızı düşürür. Kan damarlarınızın rahatlaması, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltan önemli bir olaydır.

SARIMSAK
Sarımsak, Türk mutfağında sıklıkla kullanılır.
Birçok yemeğin içine çiğ ya da pişmiş halde eklenen sarımsak hakkında yapılan araştırmalar, her geçen gün yeni bir faydasından haberdar olmamızı sağlıyor. Her gün bir diş (toz halde kullanıyorsanız bir çay kaşığı) sarımsak tüketmek, kalp hastalıklarından korunmanıza yardımcı oluyor.
Bu sebeple kalp hastalıklarından korunmanız için hazırladığımız listenin üçüncü sırasında sarımsak yer alıyor. Yapılan araştırmalar; sarımsağın, kan damarlarını esnettiğini, damarlarda plak oluşumunu engellediğini ve kolesterol oluşumunun önüne geçtiğini gösteriyor.

ELMA
Zayıflama mücadelesi, son yılların en popüler konuları arasında yer alıyor. Bir elmada yaklaşık 5 mg lif bulunuyor. Bu miktar, tek başına günlük lif ihtiyacımızın yüzde 14’ünü karşılamaya yetiyor. Zayıflamak isteyenler, günlük diyetlerine mutlaka elma eklemeliler.
Kalp sağlığı üzerine yapılan araştırmalar, her gün bir elma yemenin kalp hastalıklarından korunmaya yardımcı olduğunu da gösteriyor.
Bilim adamlarına göre elma, içerdiği yoğun lif flavonoidler sayesinde, kalp krizi ve felç riskini azaltıyor, kolesterol seviyesini düşürüyor.
Her gün bir elma tüketmek, tüm beden sağlığınız için son derece önemli.

0x0-kalbiniz-icin-pancar-yapragi-tuketin-1477588189207

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.