DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız kalmıyor

Kocaeli Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız kalmıyor

‘’Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma‘’ tanıtım toplantısı Emex Otel’de gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi(KOÜ), Kocaeli Sanayi Odası(KSO) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA) ortaklığında gerçekleştirilen ‘’Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma‘’ projesinin tanıtım toplantısı Emex Otel’de gerçekleşti. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, KSO Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy, ilgili kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

PROJE SUNUMU GERÇEKLEŞTİ

KOÜ tarafından planlanan, AB fonu ile desteklenen projenin toplantısı Emex Otel’de yapıldı. Toplantıda proje sorumlusu Doç. Dr. Selçuk Koç tarafından projeyle ilgili teknik sunum yapıldı. Proje sunumunda kayıt dışı istihdamın yarattığı olumsuz sonuçlar değerlendirildi.

KAMU SPOTU YAYINLANDI

Tanıtım toplantısında öğrenciler tarafından çekilmiş olan kamu spotu yayınlandı. Kayıt dışı istihdamın yarattığı olumsuz sonuçların işlendiği 45 saniyelik kısa film izleyenler tarafından ilgi gördü. Ayrıca öğrencilerin başlattığı kayıt dışı istihdama hayır hashtag’i twitter’da birinci sırayı alarak sosyal medyanın ilgisini çekti.

GENÇLERİ BİLİNÇLENDİRMEK

Tanıtım toplantısında gerçekleştirdiği sunumdan sonra kayıt dışı istihdamın yarattığı olumsuz sonuçları değerlendiren proje sorumlusu Doç. Dr. Selçuk Koç, ‘’Gençler bu konuda bilinçlendirilmeli. Bu projede bizim asıl amacımız gençleri bilinçlendirmek ve kayıt dışı çalışmalarının önünü kapatmak. KOÜ olarak biz elimizden geleni yapacağız. Projemizin devletimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

SOSYAL GÜVENCESİZ ÇALIŞMAYIN

Programda sosyal güvencesi olmadan çalışmamaları gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, ‘’Kayıt dışı istihdam çalışanlara sosyal güvence imkanı sağlamaz. Bu projenin topluma büyük bir fayda sağlayacağını düşünüyorum‘’ diye konuştu.

ÇOK ANLAMLI PROJE

Başkan Vekili Özak, ‘’Bu projeler bölgemizin ve ülkemizin istihdam imkanlarını arttırıyor. Projeyle kayıt dışı istihdamın önüne geçiliyor ve çalışanın kalitesini arttırıyor. Projeyle çalışanlar da geleceklerini garanti altına almanın ne denli önemli olduğunun farkına varacak. Bununla beraber ülke ekonomisine de olumlu katkı sağlanacak. Bu nedenle projede emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyor ve projenin hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

PROJEDE OLMAKTAN DOLAYI GURURLUYUZ

Programda katılımcılara tek tek teşekkür eden ve projede olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen KOÜ Rektörü Hülagü, ‘’Üniversitemizin bu projede olması bizi gururlandırıyor. Projemize destek veren bütün kurumlara tek tek teşekkür ediyorum. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

img_2609 img_2619 img_2628 img_2635 img_2599

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.