DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KOCAELİ’DE GİRESUN ÇOŞKUSU

KOCAELİ’DE GİRESUN ÇOŞKUSU

Giresun Tanıtım Günleri bitti. Kocaeli’de ve yakın çevrelerde Giresun’lu olupta memleketlerine gidemeyenlerin hasret giderdiği Giresun Günleri renkli görüntülere sahne oldu.Bu yıl  2’incisi düzenlenen  programda 50 stantta birçok yöresel lezzetin sunulduğu etkinliğin mimarı ise Kocaeli Giresunlular Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Karaman  ve yönetimi oldu. Karaman konuşmasında, ‘Doğduğumuz Topraklarla Doyduğumuz Toprakların Buluşmasına ve kucaklaşmasına hoşgeldiniz’ diyerek sözlerine başladı .Türkiyenin yeni cazibe merkezi olan Giresun’umuzun yöresel dokuma ve lezzetlerini ,turizm potansiyelini ve yaylalarımızı stantlarımızda tanıtımını yapmaktan mutluluk duyuyoruz dedi.Başta Giresun halkının taktirini ve sevgisini kazanmış olan sayın valimiz hasan karahan ve  Bu güzel günün gerçekleşmesine katkı sunan bu davaya inanmış bu gün burada canla başla mücadele eden yönetim kurulu arkadaşlarıma bir kez teşekkürlerimi sunuyorum dedi.Konuşmaların ardından Giresun Valisi Hasan Karahan’a ve beraberindeki protokol üyelerine teşekkür plaketi takdim ettikten sonra etkinlik kurdele kesimiyle resmen başlamış oldu. 15-18 Ekim tarihleri arasında devam eden etkinlikte Giresun’un tanınan ve sevilen sanatçıları  sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir organizasyon yaşattı.

GİRESUN GÜNLERİNE PROTOKOL AKINI

Giresun Valisi Hasan Karahan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, R.Sezer Katırcıoğlu ve Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Elmas, İzmit Kaymakamı Ersin Eminoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yrd. Prof.Dr Ahmet Küçük İstanbul Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu ,belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda davetli “Giresun Tanıtım Günlerin”ne konuk oldu.

VALİ KARAHAN : “ŞEHRİMİZİN NÜFUSUNUN ÇOĞU GURBETTE”

Açılışta konuşan Vali Karahan, “Memleketinin sevgisini kaybetmemiş hemşerilerimi öncelikle en içten duygu ve düşüncelerle selamlıyorum. Buraya sizlerin heyecanına ortak olabilmek adına geldim. Bursa’dan, Sakarya’dan, İstanbul’dan ve tabi ki İzmit’ten toplanıp gelen hemşerilerime çok teşekkür ediyorum, bizi burada yalnız bırakmadınız. Giresunlu hemşeHrilerimiz Kocaeli’ni çok sevmiş gibi gözüküyor. Giresun’un nüfusundan çok fazlası gurbette. Gönül ister kimse gurbete düşmesin ama hayatımızı bir gerçeğidir. Ben tekrardan buraya kadar gelen vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun” diyerek bu tür tanıtım günlerinin Giresun için çok önemli olduğunu belirtti. Giresun’un Turizm alanında çok mesafe kat ettiğini ifade eden Vali Karahan, Turizm adına önemli işler yapıldığını, Giresun’un yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olması için yapılan turizm çalışmalarının en önemli ve somut göstergelerinden biri de havalimanı olduğunu söyleyerek, Giresunluların çok daha kolay memleketlerine ulaşabildiklerini herkesi Giresun’a beklediklerini söyledi.

VALİ GÜZELOĞLU: “GİRESUN’UN İNSAN GÜZELLİĞİ ÇOK BAŞKA”

Açılış töreninde konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, “ Bugün burada siz Giresun’lu vatandaşlarımızla olmaktan büyük bir keyif duyuyorum. Gerek Giresunlu olanlar, gerek gönlü Giresun için çarpanlar, gerekse Giresun’da doğanlar sizleri sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. Benimde Giresun sevgim çok geriden gelir. 2003- 2004 yıllarında Gümüşhane Valiliğim dönemim de Giresun’u çok özel bir il olarak tanıdım. Hemen her noktasını ziyaret etme şansı da buldum. Giresun’un insan güzelliği çok başka. Değerlerine ve milletine bağlı, ülkenin birlik ve beraberliğine sevdalı insan yapısı var Giresun’da. Bu anlamda sizleri şehrimizde ağırlamaktan onur duyuyorum.Dört gün sürecek olan etkinliğin de hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

KARAOSMANOĞLU: “HİZMETLERİMİZDE SİZDEN DESTEK ALIYORUZ”

Milli İrade Meydanı’nda kalabalığa seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Giresun halkı vatanını, bayrağını ve milletini seven bir anlayışla bu ülkede yaşamını sürdürüyor. Bizlerde sizlerin her zaman desteğini alarak hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

AÇILIŞ KUŞ DİLİ İLE BAŞLADI

Giresun’un Çanakçı ilçesi Kuşköyü Köyünden gelen Havva Harun Civelek, eşi Muharrem Civelek ve Giresun Milletvekili Cemal Öztürk uzaktan iletişimi sağlayan kuş dili ile Kocaeli halkını ve protokolü selamladı.Selamlamanın ardından söz alan Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ,Hasan Turan ve Sabri Öztürk yapmış oldukları konuşmalarda Giresun’un Turizm potansiyelinin önemine vurgu yaparak Giresun ve Giresun’lunun ekonomik hayatına katkı sağlayacak projelere destek vereceklerini dile getirdiler.

GİRESUN GÜNLERİNE YOĞUN İLGİ

Giresun Tanıtım Günleri 15 Ekim Cumartesi günü Milli İrade Meydanı’nda protokolün katılımıyla başladı.Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonu öncülüğünde düzenlenen, Giresun Valiliği, Giresun Üniversitesi, DOKAP, Fiskobirlik,GİRTAP,Çaykur ,Giresun Fındık Borsası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  tarafından desteklenen, “Türkiye’nin cazibe merkezi Giresun Tanıtım Günleri” etkinliği 18 Ekim Salı günü  son buldu. Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli,İçişleri bakanı Süleyman Soylu ,Milli Savunma Bakanı Fikri Işık İzmir Valisi Erol Akyıldız ve Gümüşhane Valisi Okay Memiş’de çelenk göndererek katıldığı  Etkinliğin açılışına Giresun Valisi Hasan Karahan Kocaeli Valisi, Hasan Basri Güzeloğlu,, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz,İlyas Şeker ve Cemil Yaman, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, Hasan Turan ,İzmit kaymakamı Ersin Emiroğlu ,Gebze kaymakamı Mehmet Aslan, Başiskele Kaymakamı Ayhan Durmuş Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Semih Barış, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ,BBP Kocaeli İl Başkanı Nihat Yıldız,Sakarya üniversitesi Rektörü Prof Dr Muzaffer Elmas, Giresun Espiye Belediye başkanı Mustafa Karadere ,çanakçı Beldiye Başkanı Tuncay Kasım ,Espiye Soğukpınar belediye Başkanı  Özcan Özdemir ,Kocaeli Üniversitesi Rektör yrd Prof Dr Ahmet Kücük İstanbul Giresun federasyonu Genel Başkanı  Mehmet Kuğu, Tuzla belediye başkan yardımcısı Hüseyin Koca ,CHP Başiskele İlçe Başkanı İrfan Keskin CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç  Giresun İl kültür turizm müdürü Kemal Gürgenci  Giresun Girtab Müdürü Tamer Uzuner ve birçok önemli Bürokrat ve İşadamları katıldı.

img_7244img_7266 img_7268 img_7282 14642251_10154248194898778_2618326767354284604_n

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.