DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Maden alanları yeşilleniyor

Maden alanları yeşilleniyor

Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı çerçevesinde Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünde 399 dekar maden sahası rehabilite edildi.

Önemli bir proje hayata geçiriliyor

Günümüzde, yerüstü ve yeraltı kaynaklarının ulusal ekonomiye kazandırılması ve insanlığın yararına kullanılması herkes tarafından kabul gören bir yaklaşımdır. Bu sebeple Madencilik faaliyetinin sona erdiği sahaların rehabilitasyonu konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve ülke değerlerinin korunması amacıyla hazırlanan Maden Sahaları Rehabilitasyon Eylem Planı, 2014-2018 dönemini kapsamaktadır. Eylem planı ile eğitim, izleme ve değerlendirme faaliyetleri de gerçekleştirilecektir. Çalışmalar; Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülmektedir. Eylem planı kapsamında 2014-2018 yılları arasında Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünde toplam 26 maden sahasında 867 dekar alan rehabilite edilecektir.

Tabiat Onarılıyor

Maden işletmelerinin tabiata zarar vermemesi için Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı’nı ülke genelinde bu plan çerçevesinde faaliyetlerin devam ettirilmesini gerek süreleri dolan gerekse de kanunişartları yerine getirmediği için izinlerinin iptali gerçekleştirilen maden sahalarının işletmeci firmalar tarafından rehabilite edilerek tekrar tabiata kazandırılması ve ağaçlandırmaya hazır hale getirilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusu Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu tarafından da önemsenmekte ve takip edilmektedir.

Halkın hizmetine sunulacak

Eylem planına göre maden sahalarının durumlarına göre farklı şekilde rehabilite edileceği üst toprağın sahaya serilmesi, elektroliz ve kirlenmiş toprakların bitkilerle temizlenmesi yöntemleri ile bu alanların rehabilite edilmesi, rehabilite edilemeyen sahaların da kamu yararına kullanılması yöntemi ile değerlendirilmesi bu alanlar ihtiyaca göre gölet, rekreasyon alanı, katı atık depolama alanı, yangın havuzu, tabiat parkı ve spor tesisi olarak kullanılabilecek hale getirilerek ülkemizin ve halkımızın hizmetine sunuluyor.

04 07 anaresim 01

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.