DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Of’tan mutlu döndük

Of’tan mutlu döndük

İçerde alınan Bucaspor mağlubiyetinin ardından Ofspor’a bilenen Kocaeli Birlikspor’da iyi oyun sonuç getirdi. Temsilcimiz Trabzon’dan 3 puanla döndü

İLK YARI 2-0 BİTTİ

Spor Toto 2. Lig 7.hafta müsabakasında Trabzon ekiplerinden Ofspor A.Ş.’ye konuk olduk. ‘Galibiyet’ parolasıyla gittiğimiz deplasmandan 3 puanla döndük. Cem Sinan Vergül’ün maça çıkardığı takımımız oyuna hızlı başladı. Rakip kaleye tehlikeli ataklar geliştiren kırmızı-beyazlarımız aradığı golü 27.dakikada Onur Garip’in ayağından buldu. 1-0 önce geçen takımımız 4 dakika sonra Turgay ile farkı ikiye çıkardı. İlk yarı oldukça üstün ve etkili bir oyun anlayışını ortaya koyan temsilcimiz soyunma odasına 2-0’lık skorla gitti.

 PENALTIYI ÇIKARDI

 Arka adalesinde çekme meydana gelen Onur Garip ile Aydın Çetin değişikliğini yaparak ikinci yarıda sahaya çıkan ekibimiz Ofspor’a geçit vermedi. Oyunun 67.dakikasında penaltı kararıyla yüzü gülen Ofspor’un mutluluğu kısa sürdü. Kalecimiz Fatih Öztürk, penaltıyı kurtararak 2-0’lık skoru korumayı başardı. Penaltıdan da sonuç alamayan rakibimiz orta sahada kaptırdığımız topla filelerimize ulaşmayı başardı. Eski oyuncularımızdan Feyyaz Aydil ile skoru 2-1’e getirerek beraberlik için umutlandı.

 İLK GALİBİYET OLDU

 Takım savunmasını başarıyla uygulayan oyuncularımız Ofspor’un beraberlik arayışını boşa çıkardı. 3. gol arayışını sürdüren oyuncularımız 5 dakikalık uzatma süresinin sonunda sahadan 2-1’lik skorla galip ayrıldı. Prensipte anlaşmaya varılan teknik direktör Fatih Akyel’in tribünden izlediği takımı sahaya Cem Sinan Vergül çıkardı. Teknik Direktör Ramiz Soydaş ile yolların ayrılmasından sonra takımı Ofspor maçına hazırlayan Vergül emanet aldığı takımı, galibiyetle, en iyi şekilde teslim edeceğini söyledi.

 ÖNCE MOTİVASYON

 Hafta içi kan değişimine gidilmesinin ardından yeni teknik direktör göreve başlayana kadar takımla ilgilenmesi ve maça hazırlaması istenilen Cem Sinan Vergül, “Takımımız iyi oynuyor ve iyi maçlar çıkarıyor. Bu maçta da takımın karakterini sahaya koyacağına olan inancım tamdı. Nitekim koydular. Çocuklara; geçen haftanın moral bozukluğunun kısa sürede telafi edilebileceğini, önümüzdeki maçın çok yakın bir zamanda olduğunu ve mutsuzluğun mutluluğuna dönüşebileceğini anlattık. Çocuklar da buna inandı” dedi.

 HARFİYEN UYDULAR

 3 hafta boyunca Ofspor’un ortaya koyduğu oyunu izlediklerini ve analizini yaptıklarını belirten Cem Sinan Vergül, “Ofspor analizinden de yola çıkarak belli bir taktikte sahaya çıktık. Özellikle ilk yarı oyunun kontrolü bizdeydi. Sahaya doğru karakter yansıttık. Oyuncu arkadaşlarım ne görev verdiysek harfiyen yerine getirdiler. Nitekim ilk yarı 2-0 öne geçti. İkinci yarı Onur’un sakatlığı oldu. Zeminin ağırlığı erken yorgunluk da yarattı. Bu biraz baskı yememize neden oldu ama doğru hamleler yaptık.

 MAÇIN KIRILMA ANI

 Maçın kırılma anı penaltıydı. Gol olsaydı biraz daha fazla strese girecektik, o olmadı. Hemen akabinde bizde hastalık olan durumlardan birini yaşadık. Topu ayağımızdan kaptırdık ve 10 saniye sonra topu kalemizde gördük. Ama takım direnci göstermeye devam etti. Ve 3 puanı korudu. Hepsine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 EMRECAN OYUNDA

 Müsabakada bir diğer dikkat çeken konu da takımın en genç oyuncusunun skor 2-1 iken sahaya sürülmesi oldu. Henüz 19 yaşındaki Emrecan Yıldızhan takımın 3. gol arayışındaki silahlarından biri oldu. Oldukça süratli ve topla hareket kabiliyeti yüksek olan Emrecan ile ilgili sorulara da yanıt veren Vergül, “Geçen sezon özellikle hazırlık döneminde attığı gollerle kendini kanıtlamış genç oyuncu kardeşimiz. En genç oyuncumuz. Alt yapıda 20 gol atmış. Süreç içinde transferlerden dolayı fazla şans bulamamış. Bizim sürekli aklımızdaydı, sahaya çıkarmak bugüne kısmetmiş. Biz Emrecan’a fırsat verdik, o da bizi utandırmadı. Zaten yeteneklerini bildiğimiz, geleceği olan oyunculardan biri. Ama çalışması lazım” dedi.

 BAŞARILI OLACAKTIR

 Fatih Akyel’e takımı en iyi şekilde teslim edeceğini belirten Vergül, “Emaneti bu hafta göreve başlayacak olan Fatih Akyel Hocamıza en güzel şekilde teslim edeceğiz. Fatih Hocamıza da başarılar diliyorum. Yoğun bir tempo takımı bekliyor. Ve başaracağına inanıyorum. Geçen yıl Gümüşhane’de kendisini kanıtladığını düşünüyorum. Benim fikrim bu yönde. Gerekli desteğimizi de sürdüreceğiz” yorumunu yaptı.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.