DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SİME-SEN 5. yılını kutladı NİCE 5 YILLARA

SİME-SEN 5. yılını kutladı     NİCE 5 YILLARA
23.10.2016
1.361
A+
A-

 

SİME-SEN 5. yılını kutladı

 

NİCE 5 YILLARA

Sivil Memurlar Sendikası Kocaeli Şubesi geçtiğimiz Cumartesi günü 5. yılını kutladı. Sendika binasında gerçekleştirilen kutlama törenine bir çok sendika üyesi katıldı.

 

SİME-SEN Kocaeli Şubesi 5. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadı. Başkan Hasan Hüseyin Hoyur ve Sendika yönetimi tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü kutlama programı düzenlendi. Başkan Hoyur ve Yönetimi 5. yılına özel yaptırdıkları pastayı keserek, nice 5 yıllar temennilerinde bulundu.


HOYUR, “5 YILDIR ÜYELERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 

Sendika Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur, gerçekleştirdikleri törende şu açıklamaları yaptı: “Resmi kuruluş çalışmalarının tamamlandığı 2011 yılından bu yana, sivil memurların hak ve kazanımları için onurlu ve  ilkeli bir sendikal mücadele veren SİME-SEN, Kuruluşu’nun 5. Yıldönümünü kutluyor.
Demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından olan ve toplum ile idare edenler arasında köprü vazifesi gören sivil toplum örgütlerinin başında gelen sendikalar, sadece kendisine üye olanların hak ve menfaatlerinin korunması görevini görmezler. Sendikalar aynı zamanda içinde bulundukları toplumun öncüleri, ileri demokrasiye hayat veren, ilkesel davranışlarında örnek, sınıf bilinci ile hareket eden dinamik örgütlerdir. Bu koşulların tamamının tanımlandığı bir sivil toplum örgütü olan Sendikamız  SİME-SEN, genel merkez ve teşkilatlarının inançlı, azimli, kararlı ve emekten yana olan duruşlarıyla sivil memurların takdirini kazanmış ve üye sayısını her geçen yıl katlayarak artırmış, TSK bünyesinde yetkili sendika sıfatını 3 yıl arka arkaya kazanarak üyelerinin teveccühünü kazanmıştır.

 

“TÜRKİYE’NİN EN ÜCRA KÖŞESİNDEKİ ÜYESİNİN EN KÜÇÜK PROBLEMİNİ DAHİ MASAYA SUNMAKTAN KAÇINMAMIŞTIR”

“Demokrasinin Sigortası SİME-SEN Sendikamız Sime-Sen, gerek sendikalılaşma sürecinde, gerekse resmi olarak kuruluşunu tamamladığı günden buyana devletine ve milletine sadakat, demokrasiye bağlılık yönünden rüştünü defalarca ispat etmiş, en son 15 Temmuz hain darbe girişiminde de devletin ve demokrasinin sigortası olmuştur. Darbelere karşı duruşu, demokrasinin ve parlamentonun yanında yer alması gibi onurlu ve ilkeli bir tavır sergileyen Sendikamız Sime-Sen’in bu vizyonu, devlet yönetimi kademelerinde de karşılık bulmuş, özellikle  15 Temmuz sonrası yapılan/yapılması planlanan mevzuat değişikliklerinde daha önceden ve süreçte sunduğu teklif ve talepleri dikkate alınmıştır. Sivil memurların kazanılmış haklarından asla taviz vermeden, yeni kazanımlar ve haklar için masada taraf olan Sime-Sen’in sunduğu dosyalar karşılık bulmuş ve değerlendirilmeye alınmıştır. Genel Merkez Yöneticileri ve teşkilatlarının yılmadan, yorulmadan devam ettiği çalışmalar diğer sendikal yapıların fersah fersah önünde olan Sime-Sen, aynı zamanda  vizyonunu  uluslararası çapa taşımış, Genel Merkez ve Teşkilat yöneticileri başta olmak üzere tüm üyelerini de kapsayan eğitim programları ile kesintisiz sürekli  eğitim ilkesini de başarı ile uygulamıştır. AB programlarına katılımı ile evrensel sendikacılık ilkelerini benimseyen Sime-Sen, bu anlayışı ile de hizmet kolundaki diğer sendikalara öncülük yapmıştır. Bulunduğu hizmet kolunda gerçekleştirdiği ilkler ile uluslararası sendikacılık normları açısından rol model sendika sıfatını kazanan Sime-Sen, üyelerinin hak ve kazanımları için gerek işyerlerinde, gerekse ilişkili kamu kurum ve kuruluşları ile karşılıklı kazan-kazan politikalarını işletmiş ve Türkiye’nin en ücra köşesindeki üyesinin en küçük problemini dahi masaya sunmaktan kaçınmamıştır.”

 

SİME-SEN’İN BAŞARISI, TEŞKİLATLARININ ÖZVERİSİNDE VE  ÇALIŞMA AZMİNDE SAKLIDIR

 

Sadece Genel Merkez Yönetimi’nin çabalarıyla gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bu istikrarlı başarı hikayesinin en büyük  kahramanları SİME-SEN Teşkilatlarıdır.Gecesini gündüzüne katarak büyük bir özverili ve azimli çalışma trendi izleyen Sime-Sen Teşkilatları, azimli, kararlı, emekten yana duruşlarıyla Sime-Sen’in her daim önünü açan, sivil memurların kazanımlarına hizmet eden bir seyir izlemişlerdir.Kuruluşumuzun 5. Yılında geçmişten bugüne kadar Sendikamızın büyümesinde, ilkleri gerçekleştirmesinde, başarı çizgisinde rol alan emek veren tüm üyelerimize ve teşkilatlarımıza şükranlarımızı ifade ediyoruz.Başarı, emeğin onurunu kutsal sayan teşkilatların omuzlarında yükselecektir.SİME-SEN olarak ilkeli, onurlu, haktan ve haklıdan yana olun duruşumuzu koruyarak, devletimize sadakatle bağlı, milletten yana olan tavrımızı sürdürüyor, sivil memurların hak mücadelesinde bayrağı her gün bir sonraki hedefe taşıyoruz, taşıyacağız. Sendikamızın kuruluşunun 5. Yıldönümü kutlu olsun.”

 

dsc_4669 dsc_4678

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.