DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Tüketici güven endeksi geriledi

Tüketici güven endeksi geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 oranında azaldı; Eylül ayında 74,29 olan endeks değeri Ekim ayında 74,04 oldu. Hanenin maddi durum beklentisi endeksi 94,1 oldu. Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak Ekim ayında 94,09 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi geriledi

Eylül ayında 102,92 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 1,3 oranında azalarak, Ekim ayında 101,62 oldu. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi 77,2’ya indi

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,1 oranında azalarak, Ekim ayında 77,16 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali endeksi 23,3 oldu

Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 7,2 oranında arttı. Eylül ayında 21,72 olan endeks, Ekim ayında 23,27 değerine yükseldi.

1313271_620x410

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.