DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı’nda çalışmalar son sürat

Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı’nda çalışmalar son sürat

Büyükşehir tarafından yapılan Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı’nda çalışmalar son sürat devam ederken parkın ilk hayvanları alana geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kartepe’nin Uzuntarla ve Eşme mahalleleri arasında kalan 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisinde kurulan doğal yaşam parkında çalışmalar devam ediyor. Proje tamamlandığında Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip olacak.

SUNİ GÖLETLER OLUŞTURULUYOR

Doğal yaşam alanında çalışmalar son sürat devam ediyor. Hayvanların doğal ortamlarda su içebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan gölet çukurlarında çalışmalar sürüyor. Açılan yapay göletler yağmur sularının etkisiyle dolacak ve parktaki hayvanlar su ihtiyaçlarını bu göletlerden karşılayacak. Bölgede ekipler tarafından 4 adet yapay gölet kazıldı.

 LAMA, GEYİK, DEVE KUŞU, CEYLAN, KARACA

Park içinde kendi doğal yaşam alanlarında yer alacak çeşitli türlerdeki hayvanlar da belirli bir bölgede toplanmaya başlandı. Canlı popülasyonunun arttırıldığı alana lama, geyik, deve kuşu, ceylan, karaca, Kamerun Koyunu gibi hayvanlar geldi. Proje sona erdikten sonra otopark olarak kullanılacak olan alanda misafir edilen hayvanlar, çalışmalar tamamlandıktan sonra doğal yaşam alanlarına salınacak. Hayvanlar burada bölgeye alışma evresini veteriner hekimlerin eşliğinde sürdürüyor.

 HAYVANLARI TANIMA FIRSATI BULUNACAK

Alanda gençlik merkezleri, kafeler, göletler, dinlence alanları ve yürüyüş parkurları bulunacak. Doğal yaşam parkında çocukların hayvanlarla içli dışlı olabileceği ortamlar oluşturulacak. Ördek, kaz ve kuzu gibi hayvanların bulunacağı Çocuk Hayvanat Bahçesi’nde ise çocukların korkmadan oynayabileceği evcil hayvanlar olacak.

5 1 2 3 4

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.