DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YÖREX Fuarı’nda Kocaeli standına yoğun ilgi

YÖREX Fuarı’nda Kocaeli standına yoğun ilgi

Kocaeli’nin dünyaca ünlü yöresel değerleri Hereke Halısı, İzmit Pişmaniyesi, Kandıra Yoğurdu, İhsaniye Elması, Sütlü Nuriyesi ve Çenesuyu’yla 7. Yöresel Ürünler Fuarı’nda stant açan Kocaeli Ticaret Odası’nın standına ilgi yoğun oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 7.’si, 26- 30 Ekim 2016 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) açıldı. ‘Sizin oranın nesi meşhur’ sloganıyla dikkatleri üzerine çeken fuarda, Kocaeli Ticaret Odası bu yıl 4. kez stant açarak, kentin dünyaca ünlü meşhur değerlerini bir kez daha tanıtıyor.

HALI, PİŞMANİYE, YOĞURT, ÇENESUYU

Türkiye’nin hatta dünyanın her yerinden YÖREX’e gelen ziyaretçiler, Kocaeli Ticaret Odası’nın standında; Anadolu’nun dillere destan motiflerinin ilmek ilmek işlendiği ve eşsiz işçiliğiyle dünyayı kendisine hayran bırakan Hereke Halısı’nın yapılışına, yiyenlerin bir, yemeyenlerin bin pişman olduğu İzmit Pişmaniyesi’nin çekimine, mucidinden Sütlü Nuriye’nin yapılışına, Kandıra Yoğurdu’nun lezzetine ve Derince’nin meşhur suyu Çenesuyu’nun tadına bakma imkanı buluyor.

 KOTO’NUN STANDINA İLGİ YOĞUN OLDU

 YÖREX’in ilk gününde Kocaeli Ticaret Odası’nın standına ilgi hayli yoğun oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu başta olmak üzere açılışa katılan protokol mensupları Kocaeli Ticaret Odası’nın standını ziyaret ederek yöresel lezzetlerin tadına baktı. KOTO Başkanı Semih Barış, Meclis Başkanı Akın Doğan, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin ev sahipliği yaptığı stantta pişmaniye çekimi de yapan protokol üyeleri, çekimini yaptıkları pişmaniyeleri vatandaşlara ikram etti. KOTO’nun YÖREX standı, 30 Ekim 2016 Pazar akşamına kadar gezilebilecek.

pismaniye-cekimi-6 pismaniye-cekimi-7 ziyaret-1 ziyaret-2 agirladi-1 agirladi-2 ilgi-yogun-2 koto-standi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.