DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“15 TEMMUZ’U ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ”

“15 TEMMUZ’U ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ”

15 Temmuz’un kahramanı Kervansaray’da öğrencilere darbe girişimini anlattı

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Değerler Eğitimi Projesi kapsamında dün Kervansaray Kültür Merkezi’nde Üsküdar Çengelköy Mahalle Muhtarı Can Cumurcu’nun katılımıyla 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı direniş ve vatan sevgisi temalı konferansı gerçekleştirdi.

Konferansa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kızıldağ, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

Konferansa bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Akabinde 15 Temmuz Darbe Şehitleri için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Cumurcu, “Diyar diyar dolaşacağız siz çocuklarımıza yaşananları anlayacağız”

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından kürsüye gelen İstanbul Üsküdar Çengelköy Mahalle Muhtarı Can Cumurcu, 15 Temmuz Darbe Girişimi hakkında öğrencilere ve konferansa katılanlara konuşma yaptı. Cumurcu, “Konuşmak çok zor. Biz 15 Temmuz’u ne unutacağız, ne de unutturacağız. Diyar diyar dolaşacağız siz çocuklarımıza yaşananları anlayacağız. Sizlerde bu yaşananları inşallah anlayacak, sizlere güzel yarınlar bırakmak istediğimizi göreceksiniz. Ülkemizin üstünde 15 Temmuz gerçeği var. O gece çok acılar çektiğimiz, çok sıkıntılar yaşadığımız geceydi. O gün mahalle halkıyla hoş beş sohbet ettik. Çengelköy Merkez’de oturuyorum. Merkeze geldim. Arabamı park ettim. Dışarıdaydık. Merkeze doğru yürürken bir işletmenin sahibi ülkemizde bir şeylerin yaşandığını bana söyledi. Köprüde kızı kalan bir bayan kardeşimiz bana yardım etmem için yanıma koştu. Askerler kızını bırakmıyormuş. Bende hemen karakola koştum. Komisere sordum ne oluyor diye, o da ne olduğunu bilmediğini söyledi. Televizyonu açtık, köprüde askerlerin olduğunu duyduk. Orada 1980 darbesindeki asker olayı geldi. O olaya darbe diyemiyorum. Darbe geceleri yapılır, kuvvet komutanları çıkar televizyonlarda açıklama yapar. Bu başka bir durumdu.

Silahlarını bana doğrulttular”

Bu akşam biraz sıkıntılı olacağını anladım. Mahallemizin kanaat büyüklerini arayarak karakola çağırdım. Yanlış bir adım atmadan bir şeylerin yapılması gerektiğini anlamıştım. Kanaat önderleriyle istişare yaptık. Kuleli askeri lisesinin oradan bir FETÖ’cü hainin silah atarak geldiğini gördüm. Kendisine yaptığı işin çok yanlış olduğunu söyledim. ‘Yavrum bu akşam sen ne içtin dedim. Sen sarhoş musun’ diye sordum. Bana o anda silah doğrulttu. Bana vurmaya kalkan Binbaşı’nın üzerine yürüyen gençler sayesinde o binbaşı kaçmak zorunda kaldı.

“Halkımızın derin mücadelesi sayesinde ülkemiz hainlerin elinden kurtuldu”

Tekrardan karakola koştum ve karakoldaki tüm araçların dışarıya çıkartılmasını emrettim. Çünkü bizler bu gibi sıra dışı olaylarda mülki amir sıfatımızı kullanabiliriz. Araçlarla barikat kurduk. Saat 11.00’i geçiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın televizyondaki açıklamasını duydum ve Allah cenkimizi korusun dedim. O gece yaşanılan her durum gerçekten ülkemizin tarihinde derin bir iz bırakacaktır. O gece bir hainin silahından çıkan mermi bacağımda derin yaralar bıraktı. Hatta ayağımın koptuğunu düşünmüştüm. Halkımızın kahramanca mücadelesi yüzünden hainler bu ülkeden kovuldu. Çocuklar sizler gerçekten çok değerli bir milletin, halkın çocuklarısınız. Bizler birlik ve beraberliğimizle her zaman çok güçlü olacağız” dedi.

img_8732 img_8734 sehitler-icin-kuran-i-kerim-okundu can-cumurcu img_8726

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.