DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Değerli Öğretmenler;

 Ruhunuzda taşıdığınız saygı, yüreğinizde beslediğiniz sevgi ve hiç bitmeyen hizmet aşkıyla size emanet edilen yavrularımızın yetişmesinde gösterdiğiniz çabayı ve kutsal hizmet anlayışınızı takdirle karşılıyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyorum.

Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında savaştan yeni çıkmış bir ülkenin zor şartlarda yeni nesillerin yetiştirme görevini inançla, umutla, azimle ve fedakarca yerine getiren öğretmenlerimiz, bu günde bu kutsal görevi aynı inançla ve sevgiyle yerine getirmektedir.

Bu nedenle tarihin her döneminde öğretmenlerin yeri ayrıdır. Yüce dinimizde de öğrenmek ve okumak ilk ve önemli emirdir. Öğretmenlerimiz her anlamda eli öpülesi, her açıdan takdir edilesi insanlardır. Bir harf öğretene, bireyi cahillikten kurtararak aydınlığa ulaştırana 40 yıl köle olma kavramı bunun en büyük göstergesidir.

İnsanların ve toplumların yetişmesinde ve şekillenmesinde taşıdıkları bu büyük önem dolayısıyla öğretmenler, milletlerin hayatında da eşsiz bir yere sahiptir. Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmen Atatürk; “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek, medeniyet yarışının en önemli gücünün öğretmenler olduğunu işaret etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, hayatını kaybeden tüm eğitim neferlerimizi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum.

Hasan Basri GÜZELOĞLU

                                                                             Kocaeli Valisi

20150909052602_vali_guzeloglunun_10_ocak_mesaji_h254444 valilik-ten-dolandirici-uyarisi_869

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.