DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

8 Kasım’da başlıyor

8 Kasım’da başlıyor

Büyükşehir’in düzenlediği Deprem Gerçeği Kentleşme Çalıştayı’nın üçüncüsü uluslararası ölçekte yapılacak

 Büyükşehir’in Uluslararası Deprem Çalıştayı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın daha önce iki kez ulusal nitelikte hayata geçirdiği Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı bu sene uluslararası boyutta düzenlenecek. Uluslararası Çalıştay 8-10 Kasım tarihlerinde Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Salonu’nda yapılacak. Çalıştaya Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler ve yurt içinden birçok akademisyen katılacak.

DEPREM BİLİNCİ OLUŞTURULUYOR

Büyükşehir Belediyesi deprem bilincini kent genelinde oluşturmak için önemli hizmetler yerine getirirken bu bilinci hem ulusal hem de uluslararası boyutta konunun uzmanları ile irdelendiği çalıştaylarla pekiştiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, 8-10 Kasım tarihlerinde Deprem Gerçeği Kentleşme Çalıştayı’nı düzenleyecek.

3 GÜN SÜRECEK

8 Kasım Salı günü başlayacak ve 3 gün sürecek çalıştayda, ülkemizde ve ilimizde deprem tehlikesine farkındalık oluşturulmaya çalışılacak. Uluslararası çalıştayda konularında uzman kişiler tarafından yeni teknolojik gelişmeler ve dünyada yapılan çalışmalar anlatılacak. İlimize uyarlanmış çalışmaların inceleneceği etkinlikte yakın zamanda ülkemizde Fransız bilim adamı Le Pischon tarafından gündeme getirilen İstanbul depreminin yakın zaman içerisinde olabileceğine yönelik iddialar ve Kocaeli’ne etkileri de deprem uzmanları tarafından tartışılacak.

YABANCI AKADEMİSYENLER GELECEK

Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nda uluslar arası ölçekte yapılan çalışmalar, sanayi şehri olan ilimizde afetlerin neden olabildiği endüstriyel kazalara karşı alınan önlemlere değinebilmek amacıyla Ford ve TÜPRAŞ fabrikalarının uzman yetkilileri de yer alacak. Her yıl paydaşları daha da arttırarak yapılacak uluslararası çalıştayda Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler’den gelen akademisyenler tecrübelerini aktaracak.

buyuksehir-deprem-calistayi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.