DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

AFKOM’dan soğuk hava ve yağış uyarısı

AFKOM’dan soğuk hava ve yağış uyarısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birkaç gün etkili olacak ve devam etmesi beklenen sağanak yağışlar için müdahale ekipleri oluşturdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bölgemizde etkili olması beklenen sağanak yağışlar için tedbirlerini aldı. Büyükşehir, meteorolojinin uyarılarını da dikkate alarak su baskını ve don olaylarına karşı İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü Afet ve Koordinasyon Merkezi, İSU ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bir ekip kurdu. Ekip vatandaşlara alması gereken tedbirleri belirterek uyarılarda bulundu.

 BUGÜN VE YARIN KUVVETLİ YAĞMUR

 Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre 28 Kasım Pazartesi ve 29 Kasım Salı günleri kuvvetli yağışın etkisiyle su baskınlarına karşı ve don olaylarına karşı bir ekip kurdu. Olası sel baskınlarına karşı tüm tedbirlerini alan İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü Afet ve Koordinasyon Merkezi, İSU ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, olumsuz vakaların önüne geçmek için hazır kıta bekletiliyor.

 8 İLA 15 DERECE SOĞUYACAK

 AFKOM ekipleri vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ekipler, hava sıcaklığının 8- 15 derece arasında soğumasının beklendiği ve bu nedenle olası buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Özellikle hususi araçların trafiğe gerekmedikçe çıkmaması ve vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaları gerektiği bildirildi.

ALINACAK TEDBİRLER

Zorunlu olarak trafiğe çıkacak araçların kışlık kar lastiği takmaları, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi. Trafikteki araçların, Emniyet ve Karayolları ekiplerinin bildirdikleri yol güzergâhlarını kullanmaları, yoğun olan yolları mümkünse kullanmamaları, oluşabilecek kaza ve yoğun yağışa maruz kalanların 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları gerektiği önemle bildirildi.

106180

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.