DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI SÜSLÜ LAFLARLA GEÇİŞTİRİLEMEZ

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI SÜSLÜ LAFLARLA GEÇİŞTİRİLEMEZ

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Şengül Çakmak ile birlikte Şube de basın yaptı.

22-27 Kasım “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası”, 22 Kasım ise “Diş Hekimliği Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu önemli haftada vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığına vermesi gereken önem işlenmekte ise de ağız ve diş sağlığı çalışanlarımızın ve diş hekimlerimizin sorunlarının gündeme getirilmesi ve taleplerinin karşılanması adına da önemli bir hafta olarak değerlendirilmelidir.

Ülkemizin nüfusu yaklaşık 77 milyon 695 bindir. 8 Bin 683 Diş Hekimi.  10 Binin üstünde de Diş teknikeri ile yaklaşık 18 Bin 683 Diş Hekimi ve Diş Teknikeri ile Kamu kuruluşlarında vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir.

Kocaeli’nde yaklaşık 1 Milyon 820 Bin vatandaşımız yaşamaktadır. Mayıs ayı verilerine göre Nuh çimento, Derince, Körfez, Darıca, Gölcük Ağız Diş Sağlığı Merkezin “ADSM”de görev yapan 328 “Diş Hekimi, Diş Teknikeri ve diğer sağlık çalışanı” hizmet vermektedir.

Ülke genelinde 4117 Vatandaşımıza 1 Ağız Diş Sağlığı Çalışanı “ Diş Hekimi ve Diş Teknikeri” hizmet verirken, Kocaeli’nde ise 5548 vatandaşa 1 Ağız Diş Sağlığı Çalışanı “ Diş Hekimi ve Diş Teknikeri diğer sağlık çalışanı” hizmet vermektedir.

Kocaeli’nde görev yapan Ağız Diş Sağlığı çalışanı “ Diş Hekimi ve Diş Teknikeri” ülke ortalamasının üzerinde,  1371 Kişiye daha fazla hizmet vermektedir. İlimizdeki ADSM’ de görev yapan sağlık çalışanları ülke genelinden ki meslektaşlarından daha fazla  vatandaşımıza hizmet vermek suretiyle çok çalışmaktadırlar.

2015 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda 25 Milyon 800 Bin poliklinik, 5 milyon 308 Bin Diş Çekimi, 1 Milyon 975 Bin kanal tedavisi ve 7 milyon 556 Dolgu işlemi gerçekleştirilmiş ve 404 bin cerrahi müdahalede bulunulmuştur.

Görüldüğü gibi diş hekimlerimiz ve ağız ve diş sağlığı çalışanlarımız yoğun bir şekilde çalışarak hizmet üretmektedirler. Böylesine bir hizmeti de çalışma koşullarının çalışan sağlığını tehdit ettiği ortamlarda büyük bir özveri ile gerçekleştirmektedirler.

Fakat Sağlık Bakanlığı; ADSM’deki yoğun çalışmaya rağmen çalışanların emeklerinin karşılığını vermemektedir.  Yetersiz döner sermaye ücretleri bu sorunların başında gelmektedir. Özveri ile çalışan diş hekimlerimizin hak ettiği ücretleri alamaması son derece yanlıştır. Diş Klinik yardımcıları, Diş Teknikerleri ve ADSM’lerde, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde ve hastanelerimizin diş kliniklerinde görevli çalışma arkadaşlarımızda bu sorundan muzdariptir. Sabit ek ödemeye mahkûm edilen bir performans sistemi ile emekleri ellerinden alınmaktadır.

Bu nedenle döner sermaye sistemi yeniden düzenlenmeli, tüm sağlık çalışanlarını mağdur eden bu sistem mutlaka yeniden yapılandırılmalıdır. Bu yapılandırmada çalışanları merkezine alan bir yapılanma olarak ortaya çıkmalıdır.

Türk Sağlık-Sen olarak diş hekimlerimizin, Diş Klinik Yardımcısı, Diş teknisyenleri ve teknikerleri başta olmak üzere ADSM’lerde, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde ve hastanelerimizin diş kliniklerinde görevli tüm çalışanların sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor ve onların haklı taleplerinin her platformda destekçisi olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.

       Sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir çalışma hayatı dileğiyle 22-27 Kasım Tüm Diş Hekimlerimizin “Diş Hekimleri Gününü’, Tüm Ağız ve Diş sağlığı çalışanlarımızın da Ağız ve Diş Sağlığı Çalışanları haftasını kutlarız.

img_01

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.