DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AKDENİZ’DE DEV TATBİKAT

AKDENİZ’DE DEV TATBİKAT

Gölcük Donanma Komutanlığı bugün “Mavi Balina” tatbikatına katılıyor

Ülkemizin ve ilçemizin savunmasında önemli rol oynayan Gölcük Donanma Komutanlığı, Akdeniz’e iniyor. Son dönemlerde NATO ile Rusya arasında, iyice tırmanan restleşme gövde gösterisine dönüştü. Rusya’nın uçak gemisi Amiral Kuznetsov’u Akdeniz’e göndermesi ve Suriye’deki terörist grupları, bu gemiden kalkan uçakların bombalamasına karşılık NATO, Türkiye’nin ev sahipliğinde 19-28 Kasım tarihleri arasında Akdeniz’de dev bir tatbikata çıkıyor.

 Türkiye Ev Sahipliğinde bulunuyor

 Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Basın Halkla İlişkiler Şubesi’nden yapılan duyuruda, 19 Kasım’da (Yarın) başlayacak, Mavi Balina 2016 Davet Tatbikatı’nın Türkiye’nin ev sahipliğinde NATO, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Pakistan ve Romanya Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye’den, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla gerçekleştirileceği ve 28 Kasım’a kadar, Doğu Akdeniz’de icra edileceği belirtildi. Açıklamada, tatbikatın amacının, katılan birlik ve komutanlıkların gerçek harekat ve görevlere hazırlıklarını desteklemek maksadıyla, koordineli denizaltı savunma harbi, denizaltı ve deniz hava harekatı eğitimlerine imkan sunmak olduğu belirtildi. Tatbikata ev sahibi Türk Deniz Kuvvetleri  4 Fırkateyn, 5 Denizaltı, 1 Korvet, 1 Lojistik Destek Gemisi, 2 Deniz Karakol Uçağı, 4 Helikopter, VLF BAFA (Denizaltı Cevapsız Yayım İstasyonu) ve Türk Hava Kuvvetleri’nden 1 görev uçuşu ile katılacağı belirtildi.

Donanma Komutanı bağlısı gemiler ve denizaltılar yola çıktı

Tatbikata ayrıca, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) kapsamında, Kanada’dan 1 Fırkateyn ve İspanya’dan 1 Lojistik Destek Gemisi olmak üzere, toplam 2 geminin yanı sıra, Bulgaristan ve Pakistan’ın birer fırkateyn, Romanya’nın  1 korvet, ABD’nin 1 muhrip ve 1 deniz karakol uçağı ile katılacağı belirtiliyor. Son yılların en büyük tatbikatı olacağı belirtilen Mavi Balina’ya, NATO Deniz Komutanlığı’ndan (MARCOM) 1 Süratli Analiz Timi (IDT – In Stride Debrief Team) personeli,  ABD, Bahreyn, Cezayir, Gürcistan, Kuveyt, Lübnan, Nijerya, Pakistan, Romanya ve Suudi Arabistan’dan toplam 16 gözlemci, 2 karargah subayı ve 3 Süratli Analiz Timi personeli de katılacak.Bu büyük tatbikat için, Gölcük Donanma Komutanlığı limanında bulunan Deniz Üssü’ndeki bazı denizaltı ve savaş gemileri de tatbikat ile yola çıktı.

1-sayfaya 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 1

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.