DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP’li Kadınlardan 20 Kasım Çocuk Hakları Günü Açıklaması

CHP’li Kadınlardan 20 Kasım Çocuk Hakları Günü Açıklaması
20.11.2016
1.082
A+
A-

CHP’li Kadınlardan 20 Kasım Çocuk Hakları Günü Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü hakkında basın açıklaması yayınladı.

Çocuk Hakları ‘’Evrensel bir kavramdır ve tüm çocukları kapsar

CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Çocuk dünyadır, dünyanın devamıdır, dünyanın kendisidir. Hayat, çocukların üzerine kuruludur.‘’ Çocuk Hakları ‘’Evrensel bir kavramdır ve tüm çocukları kapsar. 193 ülkenin kabul ettiği ve 20 Kasım da kutlanan ‘’Çocuk Hakları Günü‘’ ne yazık ki yaralara merhem olamamış bir gündür. Çocukların eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik ya da cinsel sömürüye karşı korunma gibi temel hakları, günümüzde hızlı bir artış gösteren insan hakları ihlalleri gibi çiğnenmektedir. Az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde bu ihlaller daha fazladır. 1929 yılından beri 23 Nisan’ın çocuk bayramı olarak kutlandığı ülkemizde maalesef durum az gelişmiş ülkeler seviyesinden pek farklı değildir. Özellikle hükümet yanlısı, dini araç olarak kullanan vakıf ve dernek yurtlarında çocuk istismarı üzücü durumdadır.

Tüm çocuklarımızın layıkıyla yaşaması umuduyla ‘’Çocuk Hakları Günü’’nü kutluyorum

Hala okutulmayan kız öğrenci sayısı azımsanmayacak kadardır. Okulsuz çocuklar, şiddet gören çocuklar,emeği sömürülen çocuklar ise hiç de az değildir. Bir ülkenin geleceği olan çocuklarımıza sahip çıkmak ve onlar için geleceği güvenilir yapmak partimizin temel ilkelerindendir. Bunun için eğitimin önemini biliyor ve daha iyiye gidebileceğimiz yollar üzerinde çalışıyoruz. Çocuklar insanlığın ortak umududur. Tüm çocuklarımızın layıkıyla yaşaması umuduyla ‘’Çocuk Hakları Günü’’nü kutluyorum.

 

1-sayfaya

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.