DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

EK ÜCRETLER UMREYE GİDENLERİ AZALTTI

EK ÜCRETLER UMREYE GİDENLERİ AZALTTI

Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı,

Umre kayıtlarını değerlendiren Gölcük müftüsü Mehmet Yazıcı, ” Bu yıl kayıtlarda çok düşüş var. Suudi Arabistan’nın ek ücret istedikleri umrecileri etkiledi” dedi.

2 hafta boyunca sadece 9 kişi başvurdu

Yaklaşık 2 hafta önce umre kayıtları başlamış, İki hafta boyunca sadece 3 kişinin kayıt yaptırdığınıbelirten Gölcük müftüsü Mehmet Yazıcı “Her yıl umre kayıtlarının başlaması ile beraber, Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız müftülükte kayıt yaptırmak için bir birleri ile yarışıyodu. Bu yıl umre kayıtlarında durgunluk yaşanıyor. 2 Hafta boyunca sadece 9 kişi kayıt yaptırdı. Bu durgunluk suudi Arabistanyetkililerinin son 3 yılda umreye ikinci kez gidenlerden 540 dolar ek ücret talep etmesi nedeniyle azaldı ” dedi.

Kimse bu kadar parayı veremez

Ek ücret söyylentilerinin ne kadar doğru olduğu konusunda kesin bilgileri olmadığını belirten müftü Yazıcı ” Söylentide olsa umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız, kendilerini geri çekti. Çünkü 540 dolar az bir para değil. Bizim kanaatimizce bu ek ücret söylentileri doğru olmayabilir. Umreye niyet ederek gitmek isteyen vatandaşlarımızın tekrar gitmesini gönülden istiyoruz. Umre ziyaretleri, dini vecibelerimizden biridir. Bu şekilde ek ücretle engel konulması üzücü” dedi.

muftu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.