DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“HERKES BİR ÖĞRETMENİN VE ÖĞRETENİN ESERİDİR”

“HERKES BİR ÖĞRETMENİN VE ÖĞRETENİN ESERİDİR”
27.11.2016
1.394
A+
A-

“HERKES BİR ÖĞRETMENİN VE ÖĞRETENİN ESERİDİR”

Sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama törenine; Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra, K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Metin Gürak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kurum Müdürleri, Sivil Toplu Kuruluş temsilcileri,  öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Derince 19 Mayıs Anadolu Lisesi öğretmeni Yeliz Aydın’ın  yaptığı konuşmanın ardından, emekli öğretmenler adına emekli öğretmen Kazım Kurtoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in konuşmalarının sonra Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın Öğretmenler günü mesajı okundu.

 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu programda yaptığı konuşmalarında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mekteplerinin açıldığı, Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği ve bizim Öğretmenler Günü olarak her yıl kutladığımız bu özel günde sizlerle birlikte olmaktan, bu ortamı paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtiyor,  emekli olmuş Kazım öğretmenimizin şahsında tüm emekli öğretmenlerimizin elini öpüyor ve yeliz öğretmenimizin şahsında da yeni atanan   öğretmenlerimize başarılar diliyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü  içtenlikle kutluyorum.

Sözlerimin başında bugün Adana ve Şırnak’ta gerçekleştirilen hain saldırılar sonucunda şehit olan ve yine Suriye’deki Fırat Kalkanında şehadet mertebesine erişen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Bu perspektifte bu şerefli mesleği yaparken yine hain örgütün hedefi olarak hayatını kaybeden, bugün milletimizin gönlünde, en mümtaz yerinde, şehadet mertebesinde var olan aziz şehit öğretmenlerimizi de rahmet ve minnet ile anıyorum. Onların manevi varlığında; bu ülkenin hedeflerine, Cumhuriyeti, milleti ve devleti ile sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak; her gelecek gün güçlenip, gelişerek bu kutlu yürüyüşüne devam edeceğini, bununda en büyük güvencesi öğretmenlerimiz ve onların yetiştireceği Cumhuriyete emanet edeceğimiz nesiller olacağını önemle vurguluyorum.

Her meslek önemli ve değerlidir, ama sizler insanı yetiştiren, insanı değerli kılan ve değerlendiren, eğiten ve öğreten bir mesleğin kutlu temsilcilerisiniz. Sizler bizlere bildiğimiz her şeyi öğretensiniz;  değerlerimizi, kimliğimizi, kişiliğimizi, beklentilerimizi şekillendiren; yönlendiren, belirleyen, tanımlayan kişilersiniz. Aslında herkes bir öğretmenin ve öğretenin eseridir. Öğretmen sadece öğrettikleriyle değil bizzat kendisiyle de bir rol modeli, bir rehber, bir önder olmuştur. Toplumla, gelecekle ilgili bütün tasavvurlarımız, hedeflerimiz ve beklentilerimiz doğrudan öğretmenlerimizin eseri ve sonucudur. Bunun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başöğretmen unvanını alarak; “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir. Bizler kara tahtanın başında başlayan Cumhuriyetin kuruluşunun ilk yıllarındaki seferberliğin o heyecanı ve anlayışını bugün daha iddialı ve daha heyecanlı yaşamak ve bu doğrultuda çalışmak zorundayız. Bizim ve hepimizin bu uğurdaki sorumluklarının yanında öğretmenlerimizin apayrı bir öncelikli sorumluluğu bulunmaktadır. 

Artık öğretmenler, bir aileden çok daha fazla çocukla yakın olan, en önemli zaman dilimlerinde ona en yakın olan, onu oluşturan, kişiliğini, kimliğini ve değerlerini geliştiren, zenginleştiren bir kavram ve değer olarak karşımızda. Eğitim alanında Ülkemiz ve ilimizde fiziksel alt yapılardan başlayarak; teknolojik donanıma, sosyal ortamlarına, kişilik perspektifinde tamamlayıcı ve tanımlayıcı bütün unsurlarına kadar bir bütün olarak ilimin ışığında çok önemli çalışmalar sergiliyoruz. Bütün bu hedefler ortak bir anlayışın, birlikteliğin ve çabanın ürünü olacak. Bütün bu çabamızın merkezinde ve belirleyici konumundaki değerli tüm öğretmenlerime, tüm yöneticilerimize içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimize onları yaşatan öğretmenlerimize bu günün kutlu olmasını diliyorum. Kocaeli’mizde görev yapan 21 bini aşkın  öğretmenimizin ve ülkedeki tüm öğretmenlerimizin bu güzel ve bir o kadarda anlamlı gününü kutluyor, hepinize sevgi, ve saygılar sunuyorum.”  diyen Vali Güzeloğlu konuşmalarının ardından, emekliye ayrılan öğretmenlere; Başarı ve Hizmet Şeref Belgeleri ile  öğretmen konulu şiir yarışmasında dereceye giren Gölcük Rotterdam İlkokul Öğrencisi Zeynep Özdamar ile  öğretmen konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren İzmit Atılım Lisesi Öğrencisi Cansu Demircan’a  ödüllerini vererek, tebrik etti.

 

İlimizde çeşitli okullarda stajyer öğretmen olarak görev yapan öğretmen adaylarının yemin törenin ardından,  Şehit Özcan Kan Fen Lisesi Öğrencilerinin Sönmeyen Alev” adlı oratoryo gösterimi gerçekleştirildi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve  protokol üyeleri, katılımcılar ile günün anısına toplu fotoğraf  çekilmesinin ardından okunan Öğretmen Marşı ile tören sonlandırıldı.

02-medium 07-medium 08-medium

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.