DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Hürriyet’ten Başbakan’a, “Gazilere verdiğiniz sözün arkasında durun”

Hürriyet’ten Başbakan’a, “Gazilere verdiğiniz sözün arkasında durun”

 

Milletvekili Hürriyet, Başbakan Yıldırım’ın grup toplantısında gaziler hakkında söylediklerinin arkasında durması gerektiğini söyledi.

CHP Milletvekili Hürriyet, Başbakan Yıldırım’ın 16 Ağustos günü yaptığı gaziler hakkında grup konuşmasındaki sözlerini hatırlatarak, “15 Temmuz gecesi tırnağı kırılanı gazi ilan edenler, PKK ile mücadele edenleri unutmamalı” dedi.

TIRNAĞI ÇİZİLEN GAZİ OLUYOR PEKİ TERÖRİST KURŞUNUYLA YAŞAYAN?

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Başbakan Binali Yıldırım’ın 16 Ağustos tarihinde AKP Meclis Grup Toplantısında gazilerle ilgili vaatlerinin arkasında durması gerektiğini ifade etti. Milletvekili Hürriyet, “Binali Yıldırım, bir ülkenin Başbakanı olarak, grup toplantısında söylediği sözlerin arkasında mutlaka durmalı. Sayın Yıldırım o gün ki konuşmasında, ‘Gazilerimize sen yüzde 10 yaralandın, sen yüzde 30 yaralandın mı diyeceğiz. Yakışır mı Türkiye’ye? Elbette yakışmaz’ demiştir. Yani Başbakan burada çok açık ve net olarak, FETÖ/PDY Terör Örgütü kadar PKK Terör Örgütü ile mücadelede yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayanları da kastetmiştir. Terörle mücadele sırasında yaralanmalarına rağmen TSK Sağlık Yönetmeliğine takıldıkları, yani yüzde 40 iş göremez raporu alamadıkları için gazi sayılmayan vatan evlatlarımız vardır. Her biri canını PKK ile mücadelede, dağda, ovada, terörist ininde hiçe sayan bu vatan evlatlarımız da bazı yönetmeliklerin kurbanı olarak hak ettikleri Gazilik’ onurunu alamamakta ve mağdur edilmektedir” açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’ın 16 Ağustos 2016 Salı günü AK Parti Grup Toplantısında gazilerimiz ile ilgili yaptığı konuşmanın metni aşağıda olduğu gibidir. 

“Yaralanan gazilerimize ise bir kural var. Yüzde 40 iş göremez şartı aranıyor. Yani uzuvlarının yüzde 40’ını kaybederse ancak gazilik haklarına sahip olabiliyorlar. Hayatını ülkenin geleceği için ortaya koymuş, göğsünü toplara mermilere siper etmişken gazilerimize sen yüzde 10 yaralandın, sen yüzde 30 yaralandın mı diyeceğiz. Yakışır mı Türkiye’ye. Elbette yakışmaz. Yarasının ölçüsü ne olursa olsun, o yarayı hafifletmez. Onların gönlünü kazanmak bizim en önemli görevimizdir. Bütün bu kuralları kaldırdık. O meydana inenin parmağı, tırnağı bile yaralanmışsa onlar da gazi olacak ve gazilik haklarından yararlanacak. Çünkü onlar Türkiye’nin geleceğini kurtardılar”

CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlamasını istediği sorular

  1. PKK ile savaşırken yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayanlar, FETÖ/PDY Terör Örgütü ile mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılanlarla aynı haklara sahip olacak mıdır?
  2. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilgili Sağlık Yönetmelikleri, sadece FETÖ ile mücadelede yaralananlar için mi değiştirilecektir?
  3. Bu konuşmanızdan sonra PKK ile mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayanlarla ilgili bir adım atılacak mıdır?
  4. Böyle bir ayrım yapmak eşitlik ilkesine aykırı değil midir?
  5. PKK Terör Örgütü ile mücadelede yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayan kaç kişi vardır?
  6. fatma-kaplan-hurriyet-3

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.