DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KADINA KARŞI ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

KADINA KARŞI ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Uluslararası Kadına Karşı Şiddetle Mücadele günü münasebetiyle basın açıklaması yayınladı.

“Kadına şiddeti önlemek durumundayız”

Vekil Hürriyet, “Dominik Cumhuriyeti’nde yaşanan 56 yıl önce diktatör Turijillo rejimine karşı direnişin sembolü haline gelen ‘Mirabal Kardeşler’ bu başkaldırının bedelini canlarıyla ödediler. Yaşanan bu olay, kadınların ne kadar güçlü olabildiklerini gösterdiği gibi, ne kadar kolay hedef gösterilebileceğinin de en kara örneklerinden biri olarak dünya tarihinde yerini aldı. Birleşmiş Milletler 1999 yılında yaşanan bu vahşi olayın yaşandığı tarihi, ‘Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ olarak kabul etti ve bünyesindeki ülkeleri bu konuda çalışmalar yapmaya yükümlü kıldı. Ancak bugün Mirabel kardeşlerin devlet eliyle katledişinin 56. yıldönümü ve kadına karşı şiddet ülkemizin alnında hala kara bir leke olarak duruyor. Bizler kilometrelerce uzakta, Türkiye’de her yıl onlarca kadının tecavüze uğrayışına, zulmedilişine ve katledilişine; katillerinin ise iyi hallerine bakılarak cezalarında indirim yapıldığına, yargının suçlunun yanında olduğuna tanık oluyoruz.

“AKP, çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilmelerini olanaklı kılan bir yasa çıkarma derdine düştü”

Türkiye’de kadına yönelik şiddet, cinsel istismar ve kadın cinayetleri maalesef artarak devam ediyor. 2016 yılında Kasım ayına kadar 272 kadın katledildi. 284 kadın tacize uğrarken, 376 çocuk da cinsel istismara uğradı. Daha ilk dönemlerinde bile kadın cinayetleri yüzde bin 400 artarken, iktidar ‘Şiddetin artmadığı görünürlüğünün arttığı’ yalanı ardına sığınmaya devam ediyor. Ancak, 14 yıldır yama tutmayan tek gerçek şiddetin her geçen gün giderek arttığı oldu. Bütün bu yaşananlar ülke tarihimizde kara bir leke olarak dururken, AKP, çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilmelerini olanaklı kılan bir yasa çıkarma derdine düştü. Ne kadınlarımızı ne de çocuklarımızı hiçbir siyasi iradeye ve onların karanlık zihniyetlerinde yatan fikirlere yedirmeyeceğiz. 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle kadına yönelik şiddete karşı sesimizi bir kez daha yükseltiyor ve kadın haklarını her platformda savunacağımızın, mücadelemizin her alanda devam edeceğinin de bilinmesini istiyoruz.”

fatma-kaplan-hurriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.