DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kanaldan kurtarılan anne köpek ve yavruları emin ellerde

Kanaldan kurtarılan anne köpek ve yavruları emin ellerde

Tramvay çalışmasında elektrik kanalında yeni doğum yapmış halde bulunan köpek ve yavrularına Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı

Tramvay inşaatı sırasında vatandaşların ihbarı ile farkedilip, doğum yaptığı elektrik kablolarının geçtiği kanaldan çıkarılan anne ve yedi yavrusu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde misafir ediliyor. Her türlü bakımı ve takibi yapılan köpek ve yavruları, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’ne bağlı merkezin yerden ısıtmalı odasında barındırılıyor.

ALTAN ISITMALI ODADA BARINDIRILYORLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 170 dönüm alana kurulu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile kente hizmet veriyor. Kuvözden alttan ısıtmalı barınaklarına, küvetten son teknolojik röntgen ve ultrason cihazlarına kadar geniş imkanlara sahip merkezin, şimdilerde farklı bir misafiri var. Tramvay inşaatında Zabıta ekipleri tarafından elektrik kanalından çıkarılan ve yeni doğum yapmış olduğu anlaşılan köpek ve 7 yavrusu Merkez’de her türlü bakımı yapılıyor.

SAĞLIKLARI ÇOK İYİ

Büyükşehir ekiplerinin sağlık takiplerini yaptığı anne köpek ve yavruları yerden ısıtmalı odada tutuluyor. Anne köpeğin ilk gün halsiz ve zayıf göründüğünü ifade eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, köpeğe hemen gıda takviyesinde bulunduklarını böylece her geçen gün sağlığının iyiye gittiğini kaydetti. Yetkililer anne köpeğin yaklaşık 40 günlük emzirme süresinden sonra aşılarının yapılacağını belirterek daha sonra isteyen vatandaşların sahiplenebileceğinin altını çizdi.

2 3 4 1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.