DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Katırcıoğlu, “Gelecek kadınlarımızın atacağı adımlarla şekillenecek”

Katırcıoğlu, “Gelecek kadınlarımızın atacağı adımlarla şekillenecek”

Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi kapsamında düzenlenen “Lider Kadınlar Çalıştayı” Sapanca’da KEFEK ve AK Parti Kocaeli Milletvekili R.Sezer Katırcıoğlu’nun başkanlığında Sapanca’da düzenlendi

Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi kapsamında düzenlenen “Lider Kadınlar Çalıştayı” AK Parti Kocaeli Milletvekili, MKYK Üyesi ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı R.Sezer Katırcıoğlu’nun liderliğinde iki gün süren toplantılarla yapıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı programda, KEFEK Başkanı R.Sezer Katırcıoğlu açılış konuşmasında, “Savaşın ve terörün, en büyük mağduru yine kadınlar ve çocuklardır. Batı, bu insanlık dramlarını izlemekle yetinirken; Türkiye seferber olmuş adeta taşın altına elini koymuştur. Terörün kaynağını ayırt etmeksizin, hepsini reddederek mücadele eden Türkiye, bölgenin yükselen gücü ve umudu olmaya devam edecektir. Hal böyleyken gelecek nesillerin huzuru, refahı ve güvenliği, büyük ölçüde ve özellikle biz kadınların, Türk kadın parlamenterlerin atacağı adımlarla, alacağı tedbirlerle şekillenecektir” dedi.

SAHİLLERE BEBEK VE KADIN BEDENLERİ VURMAKTA

“BM Kadın ve Parlamentolar Arası Birlik” ile yürütülen “Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi” kapsamında gerçekleştirilen toplantısında konuşmasına devem eden KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, “Çalıştayımız, kadın liderliğine, toplumsal hayatta kadının artan rolüne odaklanmaktayken; Dünya’mız maalesef, kadın mağduriyetlerinin, giderek arttığı, zor günlerden geçmektedir. Dünya’nın gündeminden maalesef, savaş ve terör hiç düşmüyor. Terörün ve savaşın kıskacında inleyen, pek çok ülkede, yüz binlerce çocuk, kadın, genç ve yaşlı hayatını kaybetmekte, sahillere bebek ve kadın bedenleri vurmakta; hayatta kalanlar ise; açlık, salgın hastalıklar, sefalet ve cehaletle boğuşmaktadır” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİNİN EN BÜYÜK TEMİNATI MİLLİ İRADEDİR

Tarihi ve manevi dinamiklerle beslenen, adalet temelinde kalkınmayı hedef edinmiş Yeni Türkiye’de, kadınlarımız, toplumsal değişimin ve dönüşümün en önemli mimarlarıdır ifadesini vurgulayan Katırcıoğlu, ”Dönüşümün ve demokrasinin, en büyük teminatı ise Milli İrade’dir. Bu gerçeği, 15 Temmuz’da, milli iradeyi hiçe sayarak, Parlamento’yu ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombalayacak kadar, gözleri dönmüş, kendi halkının üzerine tanklarla, F-16larla ateş açan canilere karşı, dimdik duran kadınlarımızın özverisinde ve cesaretinde gördük. Dünya demokrasilerine örnek teşkil eden, birlik ve beraberlik ruhumuzun, Yenikapı ruhunun, daim olmasını ümid ediyor; tanklardan güçlü kadınlarımızı,  bütün şehitlerimizi minnetle anıyor, şehit annelerimiz, şehit kadınlarımız başta olmak üzere bütün ailelerimize ve gazilerimize hürmetlerimizi arz ediyorum” diye konuştu.

KADINLARIMIZA HER TÜRLÜ KATKIYI VERECEĞİZ

Kadınlarımızın demokrasi mücadelesindeki azmi ortadayken kadınlarımız için ne yapsak azdır ifadelerini kullanan AK Parti Kocaeli Milletvekili, MKYK Üyesi ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı R.Sezer Katırcıoğlu, “Bu nedenle, kadınlarımızın, büyüyen Türkiye’nin yolculuğunda sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta artan bir etkinlik ve oranda katılımı için gereken her türlü katkıyı sunmak temel amacımızdır. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadın hak ve hürriyetlerine yönelik, dönemindeki çağdaş pek çok ülkeden daha ileri düzeyde reformist yaklaşımları ile biz kadınlar, seçme ve seçilme hakkını elde ettik. 1935’te Meclis’teki kadınların %4,5 olan mevcudiyeti, 2002 yılından itibaren de on katına çıkarak, bu gün %14,7 oranına ulaşmıştır. Bu, bir başarı olmakla beraber, yeterli değildir. Temel hedeflerimizden biri de, bu oranı  %22,4 olan AB ortalamasına yükseltmektir” açıklamasını yaptı.

KADINLARIMIZIN SORUNLARININ GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

2009 tarihinde, TBMM bünyesinde kurulan komisyonumuz, uzlaşı ve derin işbirliğinin hâkim olduğu başarılı çalışmalara imza atmıştır diyen Katırcıoğlu, “Başta erken yaşta evlilikler olmak üzere kadına yönelik şiddet, geleneksel evlilikler, kadın istihdamı, mobbing, bütçeleme, eğitim, medya, konularında çalışmalar yürütmüştür. Kadınlarımızın statüsünü iyileştirmeye yönelik İstanbul Sözleşmesi ve 6284 (Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun) sayılı Kanun’un hazırlayıcısı olmuştur. 26. dönemde de,                                  ‘Yurtdışında Yaşayan Ailelerin Sorunları’, ‘Engelli Kadınlarımızın Sorunları’ ve ‘Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi “ konularında alt komisyonlar oluşturmak suretiyle çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

“KADINSIZ SİYASET EKSİK SİYASETTİ”

Siyasette kadın liderliğinin gelişmesine ortam oluşturma adına yeterli birikime ve iradeye sahibiz vurgusu da yapan Katırcıoğlu, “Tarihimizde, derin kültürümüzde, kadın hep değer görmüştür. “Kız çocuklarını yetiştirip büyüten babayı Cennetle müjdeleyen” Peygamber Efendimiz(sav), “Hepinizin hanı benim, bu da benim Han’ım Berke’dir”  diyen Cengizhan, cihan devletinin başarısına bilgeliği ile damga vuran Hayme Hatun,  “İnsan topluluğu kadın ve erkekten oluşur. Bir cismin yarısı toprağa zincirle bağlı kaldıkça, öteki kısmı göklere yükselebilmesi mümkün müdür?” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlayışın ifadesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi “kadınsız siyaset eksik siyasettir” anlayışı ile gelecek dönemde, parlamentodaki kadın temsil oranını AB oranlarına getireceğimize yürekten inanıyoruz” dedi.

katircioglu-gelecek-kadinlarimizin-atacagi-adimlarla-sekillenecek-3 katircioglu-gelecek-kadinlarimizin-atacagi-adimlarla-sekillenecek-4 katircioglu-gelecek-kadinlarimizin-atacagi-adimlarla-sekillenecek-5 katircioglu-gelecek-kadinlarimizin-atacagi-adimlarla-sekillenecek-7 katircioglu-gelecek-kadinlarimizin-atacagi-adimlarla-sekillenecek-8 katircioglu-gelecek-kadinlarimizin-atacagi-adimlarla-sekillenecek-2

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.