DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli sanayinin kapasite kullanım oranı kasım ayında yüzde 70,8 olarak belirlendi

Kocaeli sanayinin kapasite kullanım oranı kasım ayında yüzde 70,8 olarak belirlendi

Kocaeli Sanayi Odası tarafından her ay açıklanan Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranları, kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre 0,2 puan, geçen aya göre 0,8 puan artarak yüzde 70,8 oldu.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Firmalarımızdan bu ay aldığımız geri bildirimlerden, kapasite kullanım oranlarında geçen aya göre 0,7 puan artış var. Kapasitelerdeki artış nedeninin mevsimsel ve yeni projelerle birlikte talep artışı dolayısıyla siparişlerdeki artışlara bağlı olduğunu gördük.” dedi.

Yılın sonuna yaklaşırken kapasite oranlarında il ve Türkiye düzeyinde bir toparlanma olduğunu görüyoruz

Zeytinoğlu, Kocaeli genelinde makine, otomotiv, plastik ve kauçuk sektörlerinde kapasitelerin ortalamanın üzerinde gerçekleştiğini belirtti.Firmaların iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini açıklayan Zeytinoğlu, “Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 13’ü, aralık ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının artacağını, yüzde 58’i ise bu miktarın değişmeyeceğini ve yüzde 29’u azalacağını beklemektedir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 10’u dış piyasa siparişlerinin artacağını, yüzde 69’u sipariş miktarında bir değişme olmayacağını ifade etmişlerdir.” dedi.Türkiye Merkez Bankası tarafından açıklanan kapasite kullanım oranlarına ilişkin KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Türkiye genelinde kapasitelerin yüzde 76,4 ile bir önceki ayla aynı seviyede devam ettiğini görüyoruz. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 74,2, ikinci çeyrekte yüzde 75,7 ve üçüncü çeyrekte yüzde 75,8 olarak gerçekleşen kapasitelerin yılın son çeyreğinde yüzde 76’ın üzerine çıktığını söyleyebiliriz. Yılın sonuna yaklaşırken kapasite oranlarında il ve Türkiye düzeyinde bir toparlanma olduğunu görüyoruz.” dedi.

kso-baskani-ayhan-zeytinoglu-4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.