DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

23.11.2016
957
A+
A-

Aslında onlar hepimizin annesidir, babasıdır. Yaşı ne olursa olsun, öğretmen denen yüce varlık öğrencilerine anne baba şefkatiyle yaklaşır. Büyük Önder Atatürk’ün “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” dediğinde binlerce vatan evladının şehadet şerbetini içmesi işte öğretmenlerin yetiştirdiği nesillerle mümkün olur ki, Büyük Atatürk onun için “Öğretmenler, gelecek nesiller sizlerin eseri olacaktır” demiştir. İlkokulda annem gibi olan bana alfabeyi arkadaşlarımı sevmeyi okumayı yazmayı öğreten Şükran Öğretmenimi nasıl unuturum? Ortaokula geçtiğimizde sanki büyüdük gibi. Çok öğretmenimiz oldu. Yine Şükran Öğretmen adına Edebiyat Öğretmenim, Bedri Beyimiz, Yılmaz Beyimiz, Yurdanur Öğretmenimiz derken; Erhan Öğretmenim beni lisede eşi Matematik Öğretmeni Serpil Hanıma devretmişti. Gençliğimizin ilk çağlarında kendimizi biraz daha büyümüş hissederdik. Rahmetli Abdülbaki Hocamız, Müdürümüz Mümin Bey, Halil Pekediz Hocamız, Hamdiye Hanımımız, Nurten Hanımımız, Bedriye Hanımımız, bizlere sadece yaşımız ne olursa olsun bir anne baba gibi yaklaşırlardı ve okulda hepimizin başının tacı Tekin Erdem Hocamız. Allah sağlık afiyet versin. Öğretmenler gününde aklımdan şöyle bir film şeridi gibi geçti. Bizler onları ne kadar da çok severdik. İnanın saygıda da hiç kusur etmezdik. Öğretmenlerimizi çok sevmemiz, dersleri de çok sevmemize neden olurdu ki yüce dinimizde “Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kulu kölesi olurum” anlayışında değil midir? İşte her öğretmenler günü ben bunları düşünürüm. Ufkumuzu aydınlatan, yürekleri sevgiyle dolu, aynı zamanda bizlerin en büyük sırdaşıdır öğretmenlerimiz. Anne ve babalarımıza anlatamadıklarımızı onlarla paylaşırdık. Gözlerimizin içine bakarak gülerler ve bizlere o kadar hoşgörüyle davranırlardı ki, o nedenle bizim gözümüzde farklı bir yerleri kalbimizde de derin bir sevgileri vardı. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen, tekin hocamızdan hala arkadaş gibiyiz. Zaman zaman gazetemizi ziyaret eder sohbet ederiz. Biz işte o şartlarda o havada ve o güzel duygularla talebelik yaptık. Bugün ilçemizde onlarca okul, binlerce öğretmenimiz var. Dün neyse bugün de öğretmen denen yüce varlığın öğrencilerine karşı bakış açısı hiç değişmez. Eğitimin en odak noktasında olan öğretmenlerimiz bilin ki ülkemizin de gelecek nesillerinin mimarlarıdır. Yaşınız kaç olursa olsun, öğretmenlerinize karşı her zaman saygı gösterirsiniz. Ne kadar zengin olursanız olun, makamınız ne kadar büyük olursa olsun, Rahmi Koç Öğretmenini gördüğünde elini öper, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da.  Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü, Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi ebediyete intikal edenleri rahmetle, yaşayanları da şükran ve saygıyla anıyoruz. Ben 95 Mahmut Nurettin Şenemre, ben 459 Mahmut Nurettin Şenemre, ben 323 Mahmut Nurettin Şenemre. Tüm öğretmenlerimin ellerinden öperim.

MANTIKLI MI YASAL MI ??

Bir öğrenci, lojistik ve organizasyon dersinin yazılı sınavından kalıyor.

Öğrenci: Siz beni cezalandırıyorsunuz. Bunu hiç anlıyor musunuz?

Profesör: Evet tabi ki.Yoksa nasıl profesör olabilirdim?

Öğrenci: İyi o zaman. Size birşey sormak istiyorum. Eğer doğru cevabı verirseniz, ben kötü notumu alıyorum ve gidiyorum. Fakat bununla beraber eğer cevabı bilemezseniz bana iyi not vereceksiniz.

Prof: Anlaşıldı tamam. Sor bakalım.

Öğrenci:Yasal olupta mantıklı olmayan nedir? Mantıklı olupta ama yasal olmayan nedir? Ve de ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir?

Profesör iyice bir düşündükten sonra hiç bir cevap veremiyor. Ve o öğrenciye iyi not vererek onu geçiriyor. Daha sonra profesör en iyi öğrencisini çağırıyor ve ayni soruları ona soruyor. Öğrenci hemen cevap veriyor:

“Siz 63 yaşındasınız ve 35 yaşındaki bir bayanla evlisiniz. Bu yasal ama bununla beraber mantıklı değil. Karınızın 25 yaşında bir dostu var, bu gerçi mantıklı ama yasal değil. Siz, karınızın dostuna iyi bir not veriyor ve onu geçiriyorsunuz oysa ki o sınıfta kalmıştı. Bu ise ne mantıklı ne de yasal.”

15 MİLYON LİRAM VAR

Öğretmen çocuğa sormuş.

-Oğlum elini pantolonunun sağ cebine attın ve 10 milyon lira çıkarttın, sol cebinden de 5 milyon lira çıktı.Senin şimdi neyin var?

-Öğretmen çocuğun 15 milyon liram var, cevabını beklerken çocuk cevap vermiş.

-Herhalde üzerimde başka birinin pantalonu var öğretmenim!

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.