DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ONLARINDA CANLI OLDUKLARINI UNUTMAYALIM

ONLARINDA CANLI OLDUKLARINI UNUTMAYALIM

Sokak hayvanlarına sahip çıkalım

Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri derneği başkanı Gülçin Taşkın sokaklarda başı boş gezen köpekler ve kediler hakkında açıklamalarda bulundu.

Sokak hayvanlarının dışarıda başı boş gezmesinden dolayı hasta olduklarını belirten Başkan Taşkın, “Hayvanları kaderine terk edemeyiz” diyerek tüm hayvan severleri yardıma çağırdı. Gölcük’te başıboş dolaşan sokak hayvanlarının hastalık kaptığını ve bu hastalığın insanlara da buluşmaması için gerekli önlemleri almalarını söyleyen Taşkın ” Sokakta yaşayan hayvanların tümü hastalıklarla karşı karşıya. Uyuz hastalığı bulaşıcı bir hastalıktır, bu hastalığa yakalanmış hayvanları gören vatandaşlarımızın yardım etmeleri gerekir. Uyuz ilacının fiyatı 15 lira, bu ilacı alarak haftada bir bu ilacı versinler. Bu hastalık 3 haftada yok olur” dedi.

Bizim bir bütçemiz yok yardım severleri bekliyoruz

Taşkın Konuşmasının devamında şu sözleri söyledi ” Bizim dernek olarak hiç bir şekilde bütçemiz yok. Kendi emekli maaşlarımız ile ve derneğimize üye olan yardım severler ile karşılıyoruz masrafları. Birçok kez derneği bırakma kararı aldım ama sokakta gördüğüm yavru kedi ve köpekleri görünce vazgeçiyorum. Belediyeden her hangi bir para yardımı istemiyorum, sadece bize barınak için yer versin yeter. Her şeyi belediyeden bekleyemeyiz zaten, Herkes evinin önüne bi kap yemek bıraksa yeter. Aslında bu da tam bir çözüm değil, çünkü bazı vatandaşlarımız köpek kaplarına bile çöp atıyor.

Hayvanlar için herkse elini taşın altına koyması gerekiyor

İlçemizde bir çok başı boş dolaşan hayvanlarımız var. Bunların ne suçu var, biz bunlara bakmasak yardım etmesek nasıl yaşayacaklar. ” Hayvanlar Allahın sessiz kullarıdır” diye bir laf vardır. Bunu kimse yerine getirmiyor. Hayvanların ne suçu var, dışarıda olan hayvanların hasta olması bizim içinde iyi değil çünkü bulaşıcı hastalık olabilir bu yüzden dışarıda gördüğünüz hayvanlara kötü davranmaktansa onlara yardım etmek daha iyi ve sağlıklı” dedi.

dsc_0016

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.