DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Petrol ürünleri fiyatları ve döviz kuruna dikkat” mesajı verdi.

“Petrol ürünleri fiyatları ve döviz kuruna dikkat” mesajı verdi.

“Ekim ihracatından memnunuz” diyen KSO Başkanı Zeytinoğlu enflasyon ve ihracat değerlendirmesinde,

 KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Türkiye’nin ekim ayı enflasyon ve ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmesinde petrol ürünleri fiyatları ve döviz kurlarındaki hareketliliğin iyi okunması gerektiğine dikkat çekti.

Enflasyonun düşüş eğilimini sürdürdüğünü, buna karşın rafine petrol ürünlerinde ekim ayında yüzde 9.83 fiyat artışı olduğuna dikkat çeken Ayhan Zeytinoğlu yine de Orta Vadeli Program’da öngörülen yüzde 7,5’lik hedefin tutturulabileceğini söyledi.

 Ayhan Zeytinoğlu ekim ayı ihracat rakamının da yılın en yüksek ihracat tutarı olması nedeniyle sevindirici olduğunu söyledi.

TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyonunu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Ekim ayında enflasyonun baz etkisi ile düşeceğini bekliyorduk. Baz etkisi ile bir sonraki ayda yine düşüş bekliyoruz. Ancak dövizdeki hızlı artışın enflasyonist etkisi olacaktır.” açıklamasını yaptı. Orta Vadeli Programda hedeflenen yüzde 7,5’lik enflasyon hedefinin yakalanabileceğini belirten Zeytinoğlu “2016 yılı için hedeflenen yüzde 7,5 düzeyindeki enflasyonda değişikliğe gidilmemiş ve ulaşılabilir görünüyor.” dedi. Üretici Fiyat Endeksine bakıldığında ekim ayında yine en büyük artışın yüzde 9,83 ile kok ve rafine petrol ürünlerinde gerçekleştiğini belirten KSO Başkanı “ÜFE’deki artışın bir sonraki adımı tüketici fiyatlarındaki artış oluyor. Kok ve rafine petrol ürünlerindeki artış ekim ayında da yüzde 9,83 ile en yüksek seviyede gerçekleşti. Buradaki artışı önemsemek gerekiyor.” dedi.

Zeytinoğlu: 12,9 milyar dolarlık ekim ihracatı bu yılın en iyi aylık performansı

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Gümrük Bakanlığı tarafından açıklanan ekim ayı ihracat rakamlarına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Ekim ayında 12,9 milyar dolar ile gerçekleşen ihracat geçen yıla göre gerilemiş olsa da bizleri sevindirdi. Bu yılın en yüksek tutarda gerçekleşen ihracat rakamına ulaştık. Umarız ihracattaki ivmelenme süreklilik kazanır. Orta Vadeli Programda hedeflenen 143,1 milyar dolar ihracata ulaşmak için son iki ayda 13 milyar doları yakalamamız gerekiyor. Programda hedeflenen ihracata ulaşabileceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

a-zeytinoglu

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.