DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SAVDES-SEN’den önemli girişim BİR İLKİ DAHA BAŞARDIK

SAVDES-SEN’den önemli girişim  BİR İLKİ DAHA BAŞARDIK
20.11.2016
1.069
A+
A-

SAVDES-SEN’den önemli girişim

BİR İLKİ DAHA BAŞARDIK

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, sendika olarak istek ve şikayetlerini ziyaret ettikleri Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal’a ilettiklerini ifade ederek, SAVDES-SEN’in bir ilki daha başardığını vurguladı.

“Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal’e ziyarette bulunulmuştur”

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, yaptığı açıklamada sendika olarak yeni bir başarı daha elde ettiklerini ifade ederek, şu sözleri dile getirdi: “SAVDES-SEN bir ilki daha başardı. 14 Kasım 2016 tarihinde Saat 15.00’de Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Ferit Bingöl, Kocaeli Şube Başkanı Özhan İmre, Şube Başkan Yardımcıları Çiğdem Ersoy, Nail Dere ve Gül Karabolat Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal’e ziyarette bulunulmuştur.

Ziyaretimizde taleplerimizi ilettik

1,5 saat süren ziyaret esnasında Donanma Komutanı Kurmay Başkanına genel anlamda devlet memurlarının özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi ile ilgili sendikamızın vermiş olduğu mücadeleye katkı sunmaları ve mahalinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda taleplerimiz belirtildi. Bunlar;

1-Özellikle Öğle Saatlerinde devlet memur arkadaşlarımızın subay ve astsubay ordu evlerinden yararlanmamalarının yasaklanması neticesinde yaşanan rahatsızlık ve mağduriyetin giderilmesi.

2-Lojmanlardan yararlanma koşulları ve bu konudaki sıkıntıların giderilmesi konusunda taleplerimiz iletildi.

3-Kreş, kütüphane, havuz, servis, deniz vasıtalarından ve diğer sosyal tesislerden daha iyi koşullardan yararlanmak için talep, görüş ve önerilerimiz iletildi.

4- Yeni TMK çalışmalarında devlet memurlarına uzman ve idarecilik kadrolarının açılması gereği talep ve önerilerimiz iletildi.

5- Personel yetersizliği ve bundan kaynaklanan geçici görevlendirmenin yarattığı sıkıntıların giderilmesi, çözüm önerilerimiz ile birlikte iletildi.

6-İş Güvenliği Uzmanlarının iş yerlerimizde kanunun sağlıklı bir şekilde uygulanmıyor olmasından kaynaklı yaşanan sıkıntılar ve diğer bir çok devlet kurumlarında bu mesleği icra edenlerin almış olduğu risk tazminatının ödenmemesi ve bu konuda görüşme, bilgilendirme talepleri iletildi.

Donanma Komutanı Kurmay Başkanımız Tuğamiral Sayın Yalçın Payal komutanımız dile getirilen sorunlara gerekli hassasiyeti gösterdi. Gerekirse bazı konuların ileride bilgi notu şeklinde kendisine ulaştırılması halinde elinden gelen gerekli incelemeleri yapacağını belirtti. Kendisine iletilen sorunlara ve ele alınan konularda pozitif yaklaşımı ve çözüm odaklı tutumu, misafir perverliğinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Donanma Kenti Gölcük isminin korunması adına Donanmamızı Gölcük’te kaybetmememiz gerekiyor

SAVDES-SEN olarak bizler Milli Savunma Bakanlığı ve TSK kadrolarında devlet memuru olarak çalışmaktan onur ve gurur duyuyoruz. 15 Temmuz sürecinde darbe girişimi neticesinde halkımızın bilmediği bazı gerçekler var. SAVDES-SEN olarak darbe girişimini ve bu girişime katkısı olan herkesi şiddetle kınıyoruz. Donanma’nın içerisinde o gece gözükmeyen birçok devletinin milletinin yanında olan kahraman Subay ve Astsubaylarımız var. Donanma’nın içindeki kahramanlarımız sayesinde Gölcükümüze marka olmuş, Donanma Kenti Gölcükümüzü darbe girişimi bu şekilde püskürtüldü. Bundan dolayı marka olmuş Donanma Kenti Gölcük isminin korunması adına Donanmamızı Gölcük’te kaybetmememiz gerekiyor.

Bu yüzden Donanmamızı koruyup, kollayalım

TSK’da alınan kararlar doğrultusunda yaşanacak sivilleşme sürecinde bizler yine askerlerimizle yine ast üst ilişkimizde çalışmaya devam edip, bazı sivilleşecek kadrolara da liyakat sistemine bağlı olarak, kurumda çalışan devlet memurunun o kadrolara getirilmesi düşüncesindeyiz. Unutmayalım ki bilmeyenler için Donanmamızın içinde Cumhuriyetimizle yaşıt ağaçlarımız mevcut. Ağaçların üzerinde kargalarımız mevcut. Bu yüzden Donanmamızı koruyup, kollayalım.

Savdes-Sen olarak üyelerimizin özlük, sosyal ve mali haklarının iyileşmesi için elimizden gelenin en iyisini işini bilen kadrolarımızla birlikte yapmaya devam ediyoruz. Haklarımız için yapılması gereken kanun değişiklikleri için sabırla beklememizin gerektiğinin bilinmesi gerekiyor.

Hukuk destek işimiz oldukça başarılı şekilde mücadele ediyor

Savdes-Sen üyesi olan devlet memurlarına çok güçlü avukatlarımızla hukuk mücadelemiz her platformda devam ediyor. Hukuk destek işimiz oldukça başarılı şekilde mücadele ediyor. Kazandığımız davalar oldukça çoğunlukta bulunuyor.

1-sayfa img-20161118-wa0000

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.