DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SAYIN VALİMİZ HASAN BASRİ GÜZELOĞLU BLOOMBERG HT KANALINDA, KOCAELİ’NİN ÜLKEMİZ EKONOMİSİNDEKİ YERİNİ DEĞERLENDİRDİ

SAYIN VALİMİZ HASAN BASRİ GÜZELOĞLU BLOOMBERG HT KANALINDA, KOCAELİ’NİN ÜLKEMİZ EKONOMİSİNDEKİ YERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, 9’ncusu düzenlenen Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonunun Ödül Töreninin ardından Bloomberg HT Kanalında Ali Çağatay’ın  canlı  yayın konuğu oldu.

Sayın Valimiz Bloomberg HT’de olmaktan son derece memnun olduğunu belirterek, sorulan soruları içtenlikle cevapladı.

İlimizde 2016 yılının bitimiyle beraber 2017 yılına kadar yapılan ve yapımları halen devam eden projeler hakkında görüşlerini paylaşan Sayın Valimiz, “Kocaeli sanayi odamızın 9’ncu Sektörel Performans ödül törenini bu akşam yapıyoruz. Kurumsallaşmış sadece Kocaeli ile değil bölgesel ölçekte Türkiye nezdinde öne çıkmış önemli olarak sektörün benimsediği, kişisel eleştiri ve temel başlıklarıyla çok önemli başlıklar da ödüller dağıtıyoruz. Ben bütün ödül alan, ödüle layık olan firmaları içtenlikle kutluyorum.

Her şeyden önce ülkemiz 15 Temmuz’da hain bir darbe kalkışması yaşadı. Maalesef Türkiye’nin bütün değerlerine kasteden iç ve dış işbirlikçilerinin ortaya koyduğu ihanet karşısında milletimiz Devleti ile bir bütün olarak dimdik ayakta durdu. Türkiye bu büyük ihanet karşısında yılmadan bu yolda devam ediyor. Şüphesiz ki Türkiye büyük bir devlet, Türk milleti çok büyük bir millettir.

Türkiye şu anda Dünya’nın en büyük 16’ncı  ekonomisi olarak bölgesel ve küresel ölçekte gelişen ekonomiler içerisinde gelişmesine devam eden gerek iç pazarı gerekse uluslararası bağlantıları açısından her boyutta önemli, değerli ve belirleyici bir Ülkedir. Bu açıdan baktığımızda Kocaeli bu büyük yürüyüşte, önemli birikimi ile bu anlamda değer katan İstanbul’dan sonra en önemli üretim merkezi olan büyük bir şehirdir. Limanlar açısından baktığımızda Türkiye’nin toplam ithalatının % 20’sini  tek başına ve ihracatın % 10’una  aşkın trafiği gerçekleştiren liman kentidir.  Kocaeli’ yi üretimde yeni bir perspektif içerisinde ele almak istiyoruz. Sadece öğretmek yetmiyor, bilgiye dayalı ve bilgi ekonomisinin belirlediği katma değeri yüksek ürün ve üretim gamına geçmeliyiz. Geçemezseniz yeniçağ yakalanmayacak ve yeniçağda rekabet noktasında öne çıkma şansımız olmayacak. Üreten Sanayici Ticaret kesiminin üniversite ve bilimle işbirliği ile ilgili çok özel çalışmalarımız var. Kocaeli olarak yeni dönemde hedefimiz model kent olmaktır. Kocaeli; Türkiye açısından önemli çalışmaları gerçekleştiren, gerek merkezi, gerek yerel yönetim, gerekse bir bütün olarak çaba gösteriyor.

Bilişim Vadisi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak; Türkiye büyük geleceğe doğru giderken şüphesiz bilgi çağının, bilgi ekonomisinin en önemli unsuru olan bilgi temelli ekonomiye öncülük edecek insan gücünü ve bunun üretimle ilişkisini temin ve tesis etmek zorundaydı. Gebze İlçemizin, Osmangazi Köprüsünün hemen yanında 5 milyon metrekarelik bir alanda bir bütün proje olarak Türkiye’nin üreten ekonomik değişiminde, bilgi ekonomisine geçişini sağlayacak; gerek bizim insanımızı gerekse uluslararası alanda girişimci ve yatırımcı kişi ve şirketleri kucaklayacak bir proje hayata geçiyor. Altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlandı 2017’nin ilk çeyreğinin sonu itibariyle burada hayatın başlayacağını söyleyebiliriz.”  diyen Sayın Valimiz, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

psx_20161128_200450 psx_20161128_200721

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.