DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Tek Sevdamız KÖRFEZ”

Tek Sevdamız KÖRFEZ”

Körfez Belediye Meclisi, 2016 Kasım ayı olağan meclis toplantısını Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirildi. Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen Toplantıda 14 gündem maddesi ele alındı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Ülkemizin huzuruna yönelik düzenlenen terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçu, insanlığa yönlendirilmiş en büyük tehdittir. Barış ve kardeşliğe yönelik olarak yapılan bütün şiddet hareketlerinin bir an önce durmasını temenni ediyorum.” Dedi. Başkan Baran, ayrıca geçtiğimiz günlerde Körfez’de büyük coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bir kez daha kutladı.

Körfez Her Şeyin En İyisini Hak Ediyor

Hayata geçirilen vizyon projeler ile hizmet atağını her geçen yıl artırarak devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Baran, “Çok çalışacağız. Güçlü ülke, büyük Körfez için gece gündüz çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl 120 Milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Eğitimden, sağlığa tarihi ve kültürel yatırımdan üst yapıya kadar her alanda ilçemizin her noktasında faaliyet gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Bizim tek sevdamız Körfez. Körfez her şeyin en iyisini hak ediyor.” İfadelerine yer verdi. Gündem maddelerinden olan 2017 Mali Yılı Belediye Tarifeleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Körfez İle Kaytazdere Artık Kardeş

Gündemin bir diğer maddesi olan Yalova İli Altınova İlçesi Kaytazdere Belediyesi ile Kardeş Şehir Belediyesi olunması ile ilgili meclis kararı belediye meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Şehidimizin Adı Yaşatılacak

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer’in adı Körfez’de yaşatılacak. Yapılacak çalışmanın ardından şehidimizin adı ailesinin ikamet ettiği Kuzey Mahallesinde park, cadde ve sokakların birine verilecek.

Sağlıkta Atılan Dev Adım İçin Başkan Baran’a Teşekkür

Körfezlilerin hastane ihtiyaçlarını karşılamak ve farklı bölgelerden gelen hastaların karşılanması amacıyla Körfez sınırları içerisinde Belediye Başkanı İsmail Baran’ın gayretleri ile Körfez Devlet Hastanesi’ne modern ve tam donanımlı yeni bir ek bina inşa edilecek. Körfez Belediyesi’nin yaptığı imar uygulamalarıyla sağlanan arazi üzerinde yükselecek olan hastane ile ilgili görüşlerini belirten CHP ve MHP meclis üyeleri konu ile ilgili Belediye Başkanı İsmail Baran’ın hassasiyetine ve Körfez’e böyle bir hizmeti kazandıracağı için teşekkür ettiler. Daha sonra AK Parti, CHP ve MHP’li belediye meclis üyeleri ilgili maddeyi oy birliği ile oyladı. Başkan Baran konu ilgili bir açıklama yaparak, “Yapılacak olan ek bina hastanemizin tamamı belediyemiz tarafından yapılacak. Hastanenin tamamlanmasının ardından Körfez Devlet Hastanesini bitmiş bir şekilde Sağlık Bakanlığımıza devir edeceğiz. Bakanlığımız ise içerisindeki teçhizatı temin etmesinin ardından hastaneyi halkımızın kullanımına sunacağız .” Dedi.

Öğrenci Yurdunun Yapılmasına Tam Destek

Kısa bir süre sonra temelinin atılacağı Körfez Kampüsünün tamamlanmasının ardından kentte öğrencilerin barınmasına yönelik planlanan öğrenci yurtlarının yapılması adına görüşlerini belirten belediye meclis üyeleri, “Gençlere yani okumak için kentimize gelecek öğrenci kardeşlerimize böyle bir hizmetin sunulması takdire şayandır. Körfez halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” İfadelerine yer verdiler.

Gündemin bir diğer maddesi olan Sağlıklı Kentler Birliğine üye seçimi yapıldı. Ömer Yılmaz ve Olcay Doğramacı’nın seçilmesi yönünde belediyemize meclis üyeleri oy birliği ile karar verdi. Bir sonraki meclis tarihi 02 Aralık 2016 saat 15.00 olarak belirlendi.

2 3 1

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.