DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yaşam Parkı’nda sona doğru

Yaşam Parkı’nda sona doğru

Büyükşehir Belediyesi’nin Doğal Yaşam Parkı, yeni misafirlerini ağırlıyor

Avrupa’nın en büyük Doğal

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Uzuntarla bölgesinde içerisinde otobur hayvanların bulunacağı ve doğal yaşamın hakim süreceği Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı’nı oluşturuyor. Bin 890 dönüm alana sahip Doğal Yaşam Parkı şu anda 25 civarında hayvan barındırıyor. Parka en son Bursa’dan 7 adet kızıl geyik getirildi. Sayılarının 30’a çıkarılması planlanan kızıl geyikler özel kafesler içinde parka ulaştırıldı.

 70 DÖNÜMLÜK ALANDA DOLAŞACAKLAR

Kızıl geyikler için 70 dönümlük doğal bir yaşam alanı oluşturuluyor. Bu bölgede stresten uzak yaşamaları ve çoğalmaları sağlanacak. Parkta ayrıca 6 adet de ceylan bulunuyor. Ceylanlar, Urfa Ceylanpınar’dan, kızıl geyikler Bursa’dan özel kafesler içerisinde getirildi. Hayvanların doğal ortamında yaşaması için irili ufaklı alanlar oluşturuluyor. Parkta üç adet de dama dama cinsi alageyik yer alıyor. Bunlar da erkekli ve dişili olarak popülasyon oluşturuyor.

DOĞAL YAPILI PARK

Parkta karacalar da yer bulacak. Dağkeçisi ve yaban koyunları parkın diğer sakinler arasında yer alıyor. Hayvanların sayıları her geçen gün arttırılıyor. Doğal Yaşam Parkı, içinde göletlerin bulunduğu uzun yürüyüş yollarına sahip bir yer olacak. Park, doğal yapısıyla her mevsim ziyaret edilebilecek ve içindeki canlılar doğal ortamlarında izlenebilecek. Parkta bakım çalışmaları devam ediyor.

img_4747 img_4792 img_4798 img_4803 kizilgeyikler-1 kizilgeyikler-2 img_4481 img_4486 img_4529 img_4548 img_4696 img_4725

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.