DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YENİDEN DÜNYAYA GELSEK ÖĞRETMEN OLURDUK

YENİDEN DÜNYAYA GELSEK ÖĞRETMEN OLURDUK

Emekli Öğretmenlerin 24 Kasım düşüncelerini aldık

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Öğretmenlerin ülkemizin gelişip, büyümesindeki rolü çok büyük. Bugün eğitim ve öğretim gören öğrenciler aldıkları çiçekleri Öğretmenlerine vererek sevgilerini gösterecekler. Bizde Gazetemiz adına bütün Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, derin sevgi ve saygımızı belirtiriz. İlçemizin değerli Emekli Öğretmenleri ile yaptığımız röportajda Öğretmenler öğrencilerden iyi bir eğitim almalarını ve ülkelerine, vatanına ve milletine hayırlı bir birey olmalarını istediklerini belirtti.

Gülener, “Mesleğimi her zaman çok sevdim, çok seviyorum”

Emekli Öğretmen Hüseyin Avni Gülener, ile yaptığımız röportajda Gülener, gazetemize şu açıklamaları yaptı: “37 yıllık meslek hayatımda 29 yılı idarecilikle geçti. Mesleğimin kutsal olduğunu biliyor ve mesleğimi çok seviyorum. Yeniden dünyaya gelsem Öğretmen olurum. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Öğretmenlere ayrı değer verirdi. Çünkü Atatürk eğitimin bir ülke, bir nesil için ne kadar önemli olduğunun farkındaydı. Bu yüzden görev yaptığım süre içinde öğrencilerime en iyi şekilde eğitim vermeye çalıştım. Biz Öğretmenler sadece bir günde değil her gün hatırlanmak isteriz. Bende bütün meslektaşlarımın ve genç Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

Akdeniz, “Meslek hayatım boyunca öğrencilerime en iyi şekilde eğitim verdiğimi düşünüyorum”

Emekli Öğretmen Zekiye Akdeniz, “Pakistanlı Aktivist Mhalala 15 yaşındayken kızlara kadınlara okul için özgürlük istediğinden Taliban tarafından vuruldu. İngiltere’de çok uzun süre tedavi gördü. Mhalala der ki, “Bir kadın bir anne bir öğretmen dünyayı değiştirebilir. Bizler son günlerde gördük ki akılların tutulduğu günlerde kadınların cesur tepkileri gerçekten takdir vericiydi. 1972 mesleğe başlayan bir Öğretmen olarak her zaman öğrencilerime en iyi şekilde eğitim verdiğimizi düşünüyorum.Eğitim eğitim eğitim diyorum. Eğitimi olmayan toplumların hayatta kalamayacağını Ülkemizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bir çok konuşmasında belirtmiştir. Bizler çocuklarımızı eğitmeye, eğitimlerini tam aldırtmaya mecburuz. Bütün Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günlerini kutluyorum” dedi.

Kaya, “Ülkemizin geleceği için sağlam bir eğitim şarttır”

Emekli Öğretmen Osman Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü hakkında şu açıklamaları yaptı: “Memleketimizin geleceği ve yükselmesi için Atatürk devrim ve ilkelerinden ayrılmamalı, çocuklarımızı çağdaş ve medeni bir eğitimle donatmalıyız. Ülkemizi güçlü ve muasır devletler arasında devamlı olmasını sağlamak için çocuklarımıza sağlam bir eğitim verip, geleceğimizi sağlıklı ve temiz dimağlar ile kurmalıyız. Atatürk ve Silah arkadaşlarının bize emanet ettiği bu vatanı her daim korumak bizim en önemli görevlerimizdendir. Öğretmenlik hayatımda bu mesleği icra ettiğim için her zaman gurur duydum, görevimi en iyi şekilde yapmaya dikkat ettim. Bu ülkenin geleceği eğitiminin sağlam olmasıyla devam edecektir. Bütün meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, ülkemizde nice güzel ve temiz yürekli Öğretmen sayısının artmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Yarımbaş, “İyi ki Öğretmenlik mesleğini uzun yıllar yapmışım”

Emekli Öğretmen Bahtiyar Yarımbaş, 24 Kasım Öğretmenler günü hakkında, “50 yıllık Öğretmenim. Bunun 47 yılını görev yaparak geçirdim. Bu güzel günler beni hep duygulandırır. Öğretmenlik hayatımda binlerce öğrencim oldu. Hala beni arayan öğrencilerim var. Geriye dönüp baktığımda mesleğimi iyi ki yapmışım diyor, bundan her zaman gurur duyuyorum. Bende bütün meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, genç öğretmenlere ve mesleğe yeni başlayacak olanlara da öğrencilerine çok iyi eğitim vermeleri tavsiyesinde bulunmak istiyorum” dedi.

Koçak, “Kaliteli Öğretmen demek, kaliteli öğrenci demek. Kaliteli Öğrenci demek ise güçlü ve tam bağımsız bir ülke demektir”

Emekli Öğretmen Yurdanur Koçak, “Çok duyguluyum. İyi ki Atatürk gibi bir liderimiz varmış. Yeniden dünyaya gelsem Öğretmen olurdum. Çünkü Öğretmenlik mesleği görevinin kutsallığı münasebetiyle çok değerli bir meslek. Öğretmenlik hayatım boyunca her zaman bu bilinçte oldum, öğrencilerime de kaliteli eğitim vermeye çalıştım. Bütün Öğretmenler görevlerinin kutsallığını anlamak durumundadır. Kaliteli Öğretmen demek, kaliteli öğrenci demek. Kaliteli Öğrenci demek ise güçlü ve tam bağımsız bir ülke demektir. O yüzden eğitimin ülke açısından çok değerli olduğunu görmezden gelmemeliyiz. Bütün Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.

emekli-ogretmenler1-sayfaya ice

YORUMLAR

  1. Kadriye coşkun dedi ki:

    Merhaba Yurdanur Koçak öğretmenimiz Kayseri’de görev yaptı mı acaba benim ilk okul birinci sınıf öğretmenimin adı da Yurdanur Koçak idi ve yıllardır bulamadım değerli öğretmenimi ben de öğretmenim saygılar gönderiyorum