DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

43 YIL 6 AY CEZA ALDI

43 YIL 6 AY CEZA ALDI

Halkbank Soyguncusunun cezası belli oldu

İlçemizde geçtiğimiz yıl Halkbank’a gelerek vatandaşlara büyük korku yaşatan, müşterileri de rehin alan banka soyguncusu İsmail İ.’nin cezası belli oldu. İsmail. İ. işlediği 5 ayrı suçtan toplam 43 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

14 KİŞİYİ REHİN ALMIŞTI

İlçemizde 13 Kasım 2015 tarihinde Merkez Mahallesi Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan bir bankaya soygun amacıyla girerek içerideki 14 kişiyi rehin alan İsmail İ. (44), yaklaşık 6,5 saatlik ikna çabaları sonuç vermeyince gerçekleştirilen operasyonda Özel Harekat timleri  tarafından vurularak ağır yaralanmıştı. Soyguncu ilk olarak Gölcük Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alınmış ve artık yaşamına görme engelli olarak devam edeceği açıklanmıştı. Soyguncu yaralı olarak kurtulduğu için hakkında kamu davası açıldı.

“TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM”

Duruşmada ilk olarak söz alan Sanık İsmail İ.,”Atılı suçlara bir diyeceğim yoktur. Herkesten bu olay sebebi ile özür diliyorum. Kararla birlikte tahliyemi talep ediyorum” dedi. Ardından 5 dakika ara veren mahkeme heyeti kararını açıkladı.

İSMAİL İ.YE 43 YIL 6 AY HAPİS

Mahkeme, sanık İsmail İ.’nin, “birden fazla kişiyi silahla hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 24 yıl 6 ay, “silahla yağma” suçundan 7 yıl 6 ay, kamu görevlisine direnme” suçundan 6 yıl, “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması” suçundan 4 yıl ve “ruhsatsız silah taşıma” suçundan 1 yıl 6 ay olmak üzere, toplam 43 yıl 6 ay hapis ile 3 bin lira para cezasına çarptırdı.

soyguncu

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.