DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Filistinli ve Türk İtfaiyeciler Kocaeli’de buluştu

Filistinli ve Türk İtfaiyeciler Kocaeli’de buluştu

Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi’nin eğitimlerine Türkiye’nin diğer illerinden ve Filistin’den itfaiyeciler katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) işbirliği ile beş yıldan bu yana aralıksız olarak düzenlenen itfaiyeci iç hizmet eğitimlerinde, 60. grup eğitimleri tamamlandı. Eğitimler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) tarafından verildi.

FİLİSTİN’DEN 6 İTFAİYECİ

Eğitimlere, Filistin Nablus itfaiyesinde görev yapan 6 itfaiyeci de katıldı. Filistinli itfaiyeciler, yurt içinden katılan diğer 20 itfaiyeci ile birlikte, 3 hafta boyunca ter döktü. Eğitimin sonunda düzenlenen sertifika töreninde kursiyerler ile İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk ve AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu ile Kocaeli İtfaiyesi Eğitim Birimi (KOBİTEM) eğitmenler hazır bulundu.

EĞİTİMDEN MEMNUN KALDILAR

Sertifika töreninde Filistinli itfaiyeciler adına söz alan Emced Nasır, Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Nasır konuşmasında, daha önce başka arkadaşlarının da bu eğitime katılıp memnun kaldıklarından dolayı, başka ülkelerden değil, Kocaeli İtfaiyesinden eğitim almaya karar verdiklerini ifade etti. Aldıkları eğitimin sonunda itfaiyecilik konusunda Türk itfaiyesinin oldukça ileri bir seviyede olduğunu gördüklerini dile getirdi.

ABDULHAMİT’İN SAAT KULESİ

Filistinli itfaiyeciler, İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara’ya Nablus şehrinde bulunan ve 2. Abdülhamit Han tarafından yaptırılan El Mahmudiye saat kulesinin bir modelinin bulunduğu plaket hediye etti. Plaket takdiminden sonra, 2. Abdülhamit Han ve tüm şehitlerimizin ruhuna topluca Fatiha okundu.

1591 İTFAİYECİ EĞİTİM ALDI

Proje kapsamında 2010 yılından bu yana, yurt içi ve yurt dışından, 1591 itfaiyeciye eğitim verildi. Bu kapsamda 11 farklı ülkeden itfaiyeciler de projede yer alarak, kentimizde misafir oldu ve eğitim aldı. TBB ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri arasında varılan mutabakat çerçevecinde, 5 yıldan bu yana aralıksız devam eden eğitimlerin, 2017 yılında da aynı şekilde devam etmesi kararlaştırıldı. Eğitim kapsamında; Yangın Davranışı, İtfaiye Ekipman Bilgisi, Kişisel Koruyucu Donanımlar, Kapalı ve Dumanlı Ortamlarda İlerleme, Yangınla Mücadele Teknikleri, Trafik Kazalarında Kurtarma, Yüksek Açı Kurtarma, Afet Yönetimi gibi konularda teorik ve pratik eğitimler veriliyor. Eğitimlerin sonunda tüm kursiyerlere, TBB tarafından, tam takım kişisel koruyucu itfaiyeci ekipmanı hediye ediliyor.

filistinli-ve-turk-itfaiyeciler-kocaelide-bulustu-6 filistinli-ve-turk-itfaiyeciler-kocaelide-bulustu-7 filistinli-ve-turk-itfaiyeciler-kocaelide-bulustu-1 filistinli-ve-turk-itfaiyeciler-kocaelide-bulustu-2 filistinli-ve-turk-itfaiyeciler-kocaelide-bulustu-3 filistinli-ve-turk-itfaiyeciler-kocaelide-bulustu-4 filistinli-ve-turk-itfaiyeciler-kocaelide-bulustu-5

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.