DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Karaosmanoğlu,‘’Üreten bir nesil yetiştireceğiz’’

Başkan Karaosmanoğlu,‘’Üreten bir nesil yetiştireceğiz’’

Başkan Karaosmanoğlu, Başiskele’de ki Barbaros Cami Hatice Seyrek 4-6 Yaş Kuran Kursu ile Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele ilçesinde bulunan Barbaros Cami Hatice Seyrek 4-6 Yaş Kuran Kursu ile Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Küçük yaşta verilen eğitimin ağaç yaşken eğilir mantığıyla hareket edilmesinin ve Meslek liselerine bakış açısının da memleket meselesi olarak görülmesinin son derece önemli olduğu açıklamasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızın eğitiminde her türlü fedakârlığı yaparken, en güzel şartlarda eğitim almaları için çalışıyoruz. Onlarda bu emeklerin karşılığını vatanına, bayrağına ve milletine hayırlı bir evlat olarak verecekler. Üreten bir nesil yetiştireceğiz, geleceğin büyük Türkiye’sini kuracağız” dedi.

“EN HAYIRLI ÇALIŞMALAR ÇOCUKLARIMIZA YAPILAN YATIRIMDIR”

Tarihini ve kültürünü bilen, aynı zamanda araştıran, sorgulayan, öğrenen ve üreten bir neslin yetişmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak çaba gösterdiklerini ziyaretlerde ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, günün ilk birlikteliğinde Barbaros Cami Hatice Seyrek 4-6 Yaş Kuran Kursu’na konuk oldu. Başiskele Din Görevliler Dernek Başkanı aynı zamanda Barbaros Camii İmam Hatibi Kadir Çelikız’dan Kuran Kursu hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler için en önemli, en verimli ve hayırlı çalışmalar, çocuklarımızla birlikte gençlerimize           yaptığımız      yatırımdır” dedi. Birliktelikte Başiskele Müftüsü Abdulsamet Erkul, Barbaros Mahalle Muhtarı Nurettin Yılmaz, Dernek Başkanı Mecit Seyrek ile kurs öğreticileri de hazır bulundu. “MİNİK EVLATLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

 Ziyarette Kuran Kursları sayısının her geçen gün artması, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın buralarda eğitim görmesi sevincimizi artırıyor diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kuran Kursu hocalarımız geleceğin annelerini babalarını eğitirken, bilgilerini çocuklarımıza aktararak geleceğin maneviyatı ve ahlakı güçlü bir toplum oluşmasında önemli bir rol oynayacaklar. Bu hizmetlerimize katkıda bulunan herkese özellikle bu yavrularımızın yetişmesinde emek sarf eden başta eğitim kadrosuna, çocuklarını bu eğitim yuvalarına gönderen anne-babalara teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bu hayırlı yolda gerekli duyulan her türlü ihtiyaca cevap vermek bizlere de onur verecektir” diye konuştu.

 “GÜÇLÜ BİR EKONOMİ İÇİN MESLEK LİSELERİNE İHTİYAÇ VAR”

Günün ikinci ziyaretini Başiskele Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yapan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, ülkedeki Meslek Lisesi eğitimin çok daha önemsenen ve ihtiyaç hissedilen bir alan olduğunu göstermek zorunda olduklarını söyleyerek yetkililerden okul hakkında detaylı bilgi aldı. Atölyeleri gezen ve öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, “Meslek liselerindeki altyapı eksikliklerinin tamamlanması için gayret etmeliyiz. Sanayicilerimiz kalifiye çalışan bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını direkt kendilerinden duyuyoruz. Geçmiş yıllarda mesleki liselere karşı yapılan hataların etkisiyle bugün piyasanın talep ettiği mesleklerde yetişmiş insan sıkıntısı yaşıyoruz. Bunu aşar, yetişmiş insan sayısını arttırırsak ülke ekonomimiz çok daha güçlü olur. Bunun için Mesleki ve Teknik Liselerine ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

LİSE VE ÜNİVERSİTELERİN ALTYAPILARI GÜÇLÜ OLMALI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol’ün de eşlik ettiği incelemede, lise ve üniversitelerin altyapılarının çok kuvvetli olması gerektiği de ifade edilirken, Yeni güçlü Türkiye’nin oluşmasını sağlamak için gençliğin eğitim kalitesini güçlendirmenin önemine de vurgu yapıldı. Başiskele-Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Okulu arazisinin ENPAY Şirketler Gurubu tarafından hibe edilmesini ve bugüne kadar sağladığı destekleri de takdirle karşılayan Başkan Karaosmanoğlu, ENPAY Şirketler Gurubu Onursal Başkanı Selim Yürekten’i bir kez daha tebrik etti.

hsnc9717 hsnc9379 hsnc9427 hsnc9444 hsnc9468 hsnc9565 hsnc9580 hsnc9620 hsnc9647

 

 

YORUMLAR

  1. ercan dedi ki:

    Surekli uretimin icinde olmustur