DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Çeyrek altın ne kadar?

Çeyrek altın ne kadar?

 Kapalıçarşı’da altının gramı kaç tl? İşte piyasadaki son durum (15.12.2016)

Çeyrek altın ne kadar? Kapalıçarşı’da altının gramı kaç tl? İşte piyasadaki son durum (15.12.2016)

Altının ons fiyatı, dün akşam ABD Merkez Bankasının () faizleri artırması sonrasında 1.134,9 ile 3 Şubat’tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Peki piyasalarda altının fiyatı ne kadar?

dün politika faiz oranını beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak yüzde 0,50-0,75 aralığına yükseltti. Faiz kararının yanı sıra gelecek seneye ilişkin Fed üyelerinin faiz artışı beklentisinin 2’den 3’e çıkmasının ardından emtia piyasalarında etkili olan satış ağırlıklı seyrin bugüne de taşınmasıyla ons altın 3 Şubat’tan bu yana en en düşük seviyesi olan 1.134,9 a kadar geriledi.

Altının ons fiyatı saat 10.50 itibarıyla gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi ederek 1.138 doların hemen üzerinde dengelendi.

KAPALIÇARŞI’DA ALTIN FİYATLARI

Altının gram fiyatı ise dolar kurundaki artışa karşın, ons fiyatındaki düşüşle 129 liranın altına geriledi. Şu dakikalarda gram altın 128,9 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı’da 212 liradan, Cumhuriyet altını 865 liradan satılıyor.

PİYASALARDA SON DURUM İÇİN TIKLAYIN!

AA Finans Analisti İslam Memiş, Fed’in beklentiler dahilinde faizi 25 baz puan artırıma kararı aldığını belirterek, “Faiz kararı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fed Başkanı Janet Yellen’ın ‘Yeni yılda göreve atanamayabilirim’ cümlesi bize görevinde kalıcı olmayabileceğinin sinyalini verdi” dedi.

Fed’in 2016 yılına dört kez faiz artırımına gideceği öngörüsü ile başladığını ancak sadece bir kez faiz artırımı yapabildiğine dikkati çeken Memiş, bu nedenle 2017’ye ilişkin öngörülerin çok inandırıcı gelmediğini dile getirdi.

Memiş, bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verilerinin takip edileceğini belirterek, “Enflasyon rakamlarının beklentiyi aşması durumunda altın fiyatlarındaki geri çekilme hızlanabilir. Bugün altının ons fiyatının 1.135-1.145 dolar aralığında işlemler gerçekleştirmesini bekliyoruz.” dedi.

(kaynak: sabah gazetesi)

650x344-ceyrek-altin-ne-kadar-altin-gune-nasil-basladi-iste-piyasalardaki-son-durum-07122016-1481097552755

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.