DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CUMARTESİ NEŞESİ

16.12.2016
989
A+
A-

KÖR PİLOTLAR

Yolcular uçağın yanında otobüsten inmişler. Bavullarını gösteriyorlar.Bir bakmışlar uçak şirketinin minubüsü yanlarında durmuş.İçinden kaptan pilotla,yardımcı pilot inmiş.Yolcular fena halde şaşırmışlar.Nasıl şaşırmasınlar;kaptan pilotun elinde bir beyaz baston ve kolunda üç noktalı bant.Yardımcı pilotun elinde bir köpek tasması,tasmanın ucunda bir köpek sağa sola çarparak öyle ilerliyorlar uçağa.Günlerden 1 Nisan değil ama “şaka herhalde” demiş yolcular,doluşmuşlar uçağa. Uçak pistte hızla ilerlemeye başlamış.Yolcuların gözleri camda uçak hızlanmış.Yolcular endişelenmeye başlamışlar. Uçak dahada hızlanmış.Pistin sonu hızla yaklaşmaya başlamış.uçak iyice hızlanınca bazı yolcular paniklamişve dua etmeye başlamışlar.Uçak son hıza ulaşmış.Bu arada pistin sonuna da ulaşmış 10 metre sonra betonun bitip çimlerin başladığını gören yolcular dehşet içinde çığlığı basmışlar.Tam o anda da kaptan pilot levyeyi sonuna kadar çekmiş. Uçak tam pist biterken tekerleklerini yerden kesmiş,havalanmış.Kaptan pilot arkasına yaslanmış ve derin bir nefes almış.Yardımcı pilota dönmüş kaptan “Biliyor musun?”demiş “Birgün çığlık atmayacaklar ve hepimiz öleceğiz!”

TEMEL VE MAYMUN

Nasa uzay üssünde yeni bir deneme yapılıyormuş. Gönüllü başvuranlar arasından Temel, astronot adayı olarak seçilmiş. Ön elemede oldukça sıkı testleri geçen Temel; 3 aylik ikinci bir eğitim ile iyi bir astronot olabilmiş. Beklenen an gelmiş ve Temel bir maymunla birlikte uzay mekiğine binerek havalanmış. Atmosfer aşıldıktan sonra Temel’in ilk işi; kendisine sıkı sıkıya söylenildiği gibi zarfları açıp maymunun ve kendisinin görev kartlarını okumak olmuş. Maymunun görevleri: “Yerküre ile bağlantıyı sürekli kontrol altında tutmak; her 2 saatte bir yörüngedeki sapmaları ayarlamak; füze içindeki hava basıncı, ısı, iletkenlik değerlerini aşağıya bildirmek; yakıt harcamasını ve motorların sırasını belirlemek…” diye devam ederken; okumaktan sıkılan Temel, kendi görev kartını açmış : “Maymunu iyi besle!”

CALİFORNİA

Adamın biri California’da bir kumsalda yürürken ayağı eski bir lambaya takılmış,adam lambayı kumların içinden çıkarmış.Dalgasına “Belki cin çıkar”deyip ovalamış lambayı,gerçektende cin çıkmış.Adam çok şaşırmış,cin başlamış konuşmaya “Tamam tamam,Beni lambadan kurtardın vs vs vs.” “Bu,bu ayiçindedördüncü çıkarılışım ve bu işten sıkılmaya başladım ve bu yüzden 3 dileği unut sadece 1 dilek hakkın var!”demiş.Adam oturmuş ve bir süre düşünmüş ve “Her zaman Hawaii’ye gitmek isterdim ama uçaktan çok korkarım ve deniz beni çok kötü tutar.Benim için Hawaii’ye bir köprü yap böylece arabayla oraya gidebileyim”demiş. Cin gülmüş ve “Bu imkansız.Bu işin lojistiğini düşün! Köprünün ayakları nasıl Pasifik’in dibine ulaşabilir!Ne kadar beton gerektiğini,ne kadar çelik gerektiğini düşün.Hayır, başka bir dilek düşün”demiş.Adam tamam demiş ve gerçekten güzel bir dilek düşünmeye başlamış.En sonunda,Dört kere evlendim ve boşandım.Bütün karılarım herzaman duyarsız olduğumu ve onlarla ilgilenmediğimi söylerlerdi.Bu yüzden kadınları anlayabilmeyi diliyorum.Ne hissettiklerini ve neden ağladıklarını birşey söylemedikleri zaman gerçekten ne istediklerini onları nasıl gerçekten mutlu edebileceğimi bilmek istiyorum demiş”Cin köprü iki şeritli mi olsun dört şeritli mi”diye sormuş.

GELİN KIZ

Adam kızıyla konuşur: -“Kızım bak yaşım ilerledi. Dün de Mehmet geldi seni istedi benden. Benden uygun buldum, seni Mehmet’le evlendirelim…”

-“Ama baba, ben annemi bırakıp da gidemem ki?”

-“Onu da götürürsün kızım, onu da götürürsün…”

HELİKOPTER

İlk defa helikopter gören Temel, Dursun’ a sormuş;

– Dursun, bu nedur da? Dursun, gayet sakin cevap vermiş;

– Haçan, bu olsa olsa bin yaşında bir sinek dur.

YANGIN

Vurdumduymaz bir adamın evi yanmış. Komşusu koşarak yanına gelmiş.

” Koş efendi, evin yanıyor. ”

Adam sakince cevap vermiş :

“Ev işlerine karım bakıyor.”

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
21 Nisan 2017
13 Temmuz 2018
7 Mayıs 2023
12 Eylül 2023
18 Haziran 2017
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.