DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“DOLARDAN VAZGEÇMEK YETMEZ AMERİKAN KÜLTÜRÜNDEN DE VAZGEÇMELİYİZ”

“DOLARDAN VAZGEÇMEK YETMEZ AMERİKAN KÜLTÜRÜNDEN DE VAZGEÇMELİYİZ”

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ahmet Özen,

Saadet Partisi (SP) Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, basın açıklaması yayınlayarak, “Dolardan vazgeçmek yetmez, Amerikan kültüründen de vazgeçmeliyiz” dedi.

Dolayısıyla cumhurbaşkanımızın başlattığı bu güzel kampanyayı devletimizin topyekûn bütün alana yayması gerekir

Özen, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın dolarları TL’ye dönüştürme kampanyasının kültürel ve sosyal alanda da kendini göstermesi gerekir. Çünkü ekonomik özgürlük için kültürel özgürlük şarttır. Bir ülkenin ekonomik olarak kalkınabilmesi kültürel kalkınmasına bağlıdır. Kendi kültür inanç ve değerlerinden uzaklaşmış olanlar başka millet ve devletlerin sömürgesi haline gelirler. Kültürel emperyalizm ekonominizi de bağımlı hale getirir Amerikan kültürü ile beslenen kafalardan bağımsız düşünce ve ekonomik anlayış beklenemez. Bundan dolayı ülke olarak giyimden yiyeceğe tatil anlayışından alışveriş kültürümüze ve dilimize kadar bütün alanlarda yabancı kültür ve sermayeden kurtulmalıyız En işlek cadde ve alışveriş merkezlerimizin isimleri yabancı olduktan sonra sadece dolardan TL’ye dönmek eksik kalır. Dolayısıyla cumhurbaşkanımızın başlattığı bu güzel kampanyayı devletimizin topyekûn bütün alana yayması gerekir. Her şeyiyle Anadolu’dan beslenen düşüncenin, yaşam tarzının, yerel kalkınmayla birlikte bizi kendimize getirebileceğine inanıyorum.”

“İncirlik deyince Amerikan üsleri hafızamıza gelmeye devam eder”

“Yeniden büyük Türkiye ancak milli bir görüşle, millî bir dil ve kültür ile milli ekonomi ile kurulabilir. Cumhurbaşkanımızın kampanyası sadece doları TL’ye çevirmekle kalır ve kültürel bir dönüşüme yayılmazsa; Yavuz Sultan Selim köprü fiyatları dolar üzerinden alınmaya, ab bakanlığı Kültür Bakanlığının yerini işgal etmeye, adana ve incirlik deyince Amerikan üsleri hafızamıza gelmeye devam eder. Diriliş dizileriyle bir milleti diriltmek yerine diriliş için çaba gösterip kendi dizlerimiz üzerinde durmalıyız.”

61247-1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.