DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK KAYMAKAMI SAYIN ADEM YAZICININ VEDA MESAJI

GÖLCÜK KAYMAKAMI SAYIN ADEM YAZICININ VEDA MESAJI

Yaklaşık 6,5 yıldır hizmet etmekten ve görev yapmaktan onur duyduğum Donanma Kenti, Şehitler diyarı, Körfezin incisi Gölcük’ten bugün itibarıyla, Sakarya’nın Arifiye ilçesi Kaymakamlığına atanmam nedeniyle ayrılıyorum.

27 yıllık meslek hayatımda en uzun süre görev yaptığım Gölcük, benim için müstesna bir yer olmuştur. Görev yaptığım süre içerisinde, bundan önce görev yaptığım yerlerde olduğu gibi Devletimin bana verdiği görev ve sorumluluğu ve yasalara ve mevzuatlara uygun olarak halkımızın ortak beklentileri ve yararı doğrultusunda kullandım. Başta güvenlik, eğitim, tarım, sağlık, kültür, spor ve sosyal hizmetler olmak üzere pek çok alanda çalışma ve faaliyetler içerisinde bulundum. Şüphesiz yapamadıklarımız da olmuştur. Ancak şunun altını özellikle çizmek isterim ki başta Gölcük Belediyemiz olmak üzere tüm kamu kurumlarımız, siyasi partilerimiz, S.T.K’lar ve ilçemizin bütün bileşenleri ve aktörleri ile kurduğumuz olumlu iletişim ve diyalog, Devletimizin çok önemli yatırımlarının Gölcüğümüze gelmesine ve halkımızın hizmetine sunulmasına vesile olmuştur. Bu uyum ve ahenk aynı zamanda Gölcüklü hemşerilerimizden aldığımız güç ve enerji, yine Gölcüğümüzün refah ve mutluluğuna kullanılmış ve bizlere çok büyük motivasyon kaynağı olmuştur. Mesai mefhumu gözetmeksizin bütün bilgi, birikimimi ve enerjimi önce Devletimizin özelde ise Gölcük halkımızın fayda ve beklentileri için harcamaya gayret gösterdim. Şüphesiz takdir Yüce Devletimizin ve nihayetinde Gölcüklü hemşerilerimizindir.Görevim esnasında hep insanı yaşat ki Devlet yaşasın anlayışı ile hareket ettim. Daima milleti ön plana çıkardım, insani değerlere önem verdim. İnsanı merkeze koyan bir yönetim anlayışı içerisinde oldum. “Millet olmazsa Devlet olmaz, Devlet milleti için vardır” düsturuyla çalıştım. Devletimizin olmazsa olmaz değer ve ilkeleri çerçevesinde iki günü bir olan ziyandadır inancıyla hizmet ettim. Atılan her bir adıma karşılık vermeye, uzatılan her eli tutmaya çalıştım. Devletimizin engin şefkatini göstermeye gayret sarf ettim. Yetimi, öksüzü, fakiri, garibanı hep korudum kollamaya çalıştım. Kırıcı, ayrımcı olmamaya, aksine birleştirici ve bütünleştirici olmaya büyük özen ve gayret gösterdim. Bunun da hep faydasını gördüm. Asla suiistimal edilmedim.

Karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde hareket ederek tüm vatandaşlarımıza Devletin kapısını sonuna kadar açık tuttum. Makamların gelip geçici olduğunu, makamları değerli kılanın o makamı işgal edenin kendi kişilikleri ile ilintili olduğu bilinci ile hareket ettim. Devletimizin bana tevdi ettiği o makama hep layık olmaya çalıştım. Hiç kimseyi üzmemeye, kırmamaya özen göstererek, önemli olanın vatandaşımızın duası ve hizmet ettiğimiz yerde hoş bir seda bırakmak olduğu bilinciyle kamu görevimi yerine getirdim. Dolayısıyla asla kişisel beklenti ve gaye içerisinde olmadım.Gölcüğümüzün derdiyle dertlendim. Sorunları ile hemhal oldum. Sizden biri olarak hep aranızda oldum. Elbette kusurlarımız, yanlışlarımız, eksikliklerimiz ve hatalarımız da olmuştur. Şüphesiz hepimiz beşeriz. Hatasız ancak ve yalnız Yüce Yaradandır. Ama bilinmesini isterim ki bu hatalarımızın hiçbirinde kasıt ve art niyet söz konusu olamaz. İçimiz neyse dışımız da hep öyle olmuştur. Benim hayat felsefem ve doğrularım, Allah Korkusu üzerine kurulmuş ve tamamen görevimde önce Allah’ın rızasını kazanmak ve sonra da Devletimizin büyümesi ve kalkınması için ülke menfaatleri doğrultusunda Vatandaş memnuniyeti ve nihayetinde duası üzerine oturtulmuştur. Bundan da hiç ödün vermedim.Bu ilke ve amaçlar doğrultusunda Gölcük’te görev yaptığım süre içerisinde ilçemizin aldığı yatırım ve hizmetlerde bana desteklerini esirgemeyen ve en büyük katkı sahibi olan başta Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri IŞIK ve önceki Bakanımız Sayın Nihat ERGÜN beyefendilere bilgi ve tecrübelerinden ilham aldığım Kocaeli Valimiz Sayın H. Basri GÜZELOĞLU ve önceki Valimiz Sayın Ercan TOPACA’ya, Kıymetli Milletvekillerimiz ile Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim KARAOSMANOĞLU’na, İlimiz bürokratlarına, İlçemiz genelinde ise birlikte çalışmaktan onur duyduğum çok değerli Donanma Komutanımız Oramiral Sayın Veysel KÖSELE ’ye, kişiliği, karakteri ve herkesi kucaklayan tavrıyla insanların gönlünde yer edinmiş her zaman desteğini yanında gördüğüm Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ELLİBEŞ’e, Nihat ABİŞ’e ve Başkan Yardımcılarımıza yakın temas içerisinde olduğum, Siyasi Parti İlçe Başkanlarımıza ve mensuplarına, Başta Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü ve Personeli olmak üzere tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın değerli yönetici ve çalışanlarına, sevgili muhtarlarımıza, gazilerimize, S.T.K. temsilcilerimize, her zaman haber ve yazıları ile bana ışık tutan bizim sesimiz soluğumuz vatandaş ile aramızda köprü vazifesi gören tüm yerel basın mensuplarımıza nihayetinde hizmet etmekten onur ve gurur duyduğum değerli Gölcük halkına teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ederim.

Haklarınızı helal ediniz, bizler için dualarınızı ihmal etmeyiniz. Her bir Gölcük’lü hemşerilerime ve kuruma veda ziyareti yapmak istememe rağmen maalesef zaman darlığından bunu gerçekleştiremedim, onlardan af diliyorum. Ancak bilinmelidir ki hepinizin gönlümde ayrı bir yeri vardır. Arifiye öncelikli olmak üzere gittiğim her yerde kapım sizlere açık olacaktır. Gösterdiğiniz samimi, içten sevgi, saygı ve misafirperverliğinize teşekkür ederim. Benim sizlerde sanmıyorum ama bir hakkım varsa da helal olsun. Devletimizin Yüce Bayrağını yeni gelecek meslektaşıma devrediyor, kendisine üstün başarılar diliyorum. Gölcük ikinci evim ve ikinci memleketim olmuştur. Çok güzel ve özel hatıralarla ayrılıyorum. Ancak bu ayrılık görev icabı olacak, ruhen ve kalben birlikteliğimiz, kadim dostluğumuz ilelebet devam edecektir.Hepinizi Rabbime emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Selam, sevgi, saygı ve muhabbetle… Allaha ısmarladık.

adem-yazici

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.