DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KADINLAR TOPLUMUN DEĞERİDİR

KADINLAR TOPLUMUN DEĞERİDİR

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 82. yıldönümü Anıtpark’ta kutlandı

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 82. yıldönümü Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gölcüklü kadınlar tarafından Anıtpark Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak kutlandı. Çelenk’i protokol üyeleriyle birlikte törene katılan kadınlar sundu.

Gölcüklü Kadınları yalnız bırakmadılar

Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Gölcük Anıtpark Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Gölcükspor Başkanı Ahmet Şahin, Siyasi Parti Kadın Kolları temsilcileri ile STK’ların kadın üyeleri de katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı yaptı.

Turnalı, “Kadınlara o yıllarda tanınan bu haklar kadına verilen değer ve önemi en güzel şekilde ortaya koymaktadır”

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Özgören Turnalı, “Cumhuriyetin kuruluşunun ilk yıllarında kadınlara sosyal, kültürel eğitim hukuk alanlarında haklar verilerek, aile yaşantısı, toplumsal ve çalışma hayatlarında aktif olmaları sağlanmıştır. Cumhuriyet’in daha sonraki yıllarında Türk Kadınına 1930 yılında Belediye Seçmelerinde Seçme 1933 yılında çıkarılan köy kanunuyla muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 1934’te Anayasa’da yapılan bir değişiklikle Milletvekili Seçme ve Seçilme hakları tanınarak, Türk Kadını layık olduğu değere kavuşmuştur. Kadınlara o yıllarda tanınan bu haklar kadına verilen değer ve önemi en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Görüyoruz ki günümüzde olduğu gibi bugünümüzde de kadınlarımız eğitimden sağlığa ticaretten bürokrasiye sanattan spora her alanda büyük başarılara imza atmaktadırlar. Çalışma hayatına atılan kadınlarımız dışında, kadın meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız, Kaymakamlarımız, Milletvekillerimiz, Bakanlarımız ve Başbakanımız buna en güzel örnek teşkil etmektedirler. Kadınlarımızın hak ettikleri değerlere ulaşabilmesi kadına insan olduğu ve toplumların eşit vatandaşları olduğu değerlerinin verilmesi ve kazanılması açısından emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygı ve minnetle anmıyorum. Aile ve toplumun temelini 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 82. Yıldönümü kutluyor ve saygıyla sunuyorum” dedi.

Kadınların toplumun değerleridir

Başkan Turnalı’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Kaymakam Adem Yazıcı ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Türk Kadına Seçme ve Seçilme hakkının 82. Yılını kutladıklarını ifade ederken, Kadınların toplumun en değerli varlıkları olduklarını, bu yüzden de kadınların her zaman toplumun her alanında görev almaları gerektiğini belirttiler. Konuşmaların ardından program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

img_9077 img_9089 img_9094 img_9095 img_9104 img_9109 img_9069

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.