DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KOTO Meclis Başkanı Doğan; Tataristan pazarını önemsiyoruz

KOTO Meclis Başkanı Doğan; Tataristan pazarını önemsiyoruz

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un katılımıyla düzenlenen DEİK/Türkiye-Tataristan İş Forumu’na katılan KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, Türk şirketlerin Tataristan’da çok önemli işlere imza attıklarını söyleyerek, “Tataristan pazarını önemsiyoruz” dedi

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan, DEİK ev sahipliğinde, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ve DEİK/Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan’ın katılımları ile gerçekleştirilen DEİK/Türkiye-Tataristan İş Forumu’na katıldı.

MİNNİHANOV: TÜRK İŞADAMLARI EN BÜYÜK VERGİ MÜKELLEFİ

İş forumunda konuşan Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Türk iş adamlarının Tataristan’da yaklaşık 2 milyar ABD Doları civarında yatırım yaptıklarını söyleyerek, “Türk şirketleri arasında ülkemizin en büyük vergi mükellefleri arasında olanlar var. Doğrudan uçuşların yapılması konusunda THY ile görüşmelerimiz sürüyor. Vize, önemli konulardan bir tanesi. En azından işadamları için bu sıkıntıyı çözebilmek için çalışıyoruz. Çoklu vize uygulaması ile çözüme kavuşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

 ZEYBEKCİ: HER İKİ TARAF DA KAYBEDER

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ile ekonomik ilişkilerde öncelikle 2015 Kasım öncesine dönülmesinin hedeflendiğini, ancak bu aşamanın nihai hedefin dörtte biri anlamına geldiğini vurguladı. Bakan Zeybekci, “Türk iş insanlarına halen vize uygulanıyor. Biz Rus işadamlarına tüm alanlarda vize uygulamıyoruz. Rusya’daki Türk yatırımları için istihdam amaçlı Türkiye’den işçi götüremiyoruz” dedi. Yaş meyve sebze ihracatının önünün açılması için verilen talimatların halen yetersiz düzeyde olduğunu belirten Bakan Zeybekci, “Rusya ve Türkiye birbirine asla rakip olamayacak ülkedir. İki ülke birbirini tamamlayıcı niteliği en yüksek iki ülkedir. Engelleyici uygulamalarda kazanan yoktur. Her iki taraf da kaybeder. Adımların karşılıklı ve kazan-kazan seviyesinde olması gerekir” dedi.

 DOĞAN: TÜRK İŞADAMLARINA ÖNEMLİ FIRSATLAR VADEDİYOR

 Türkiye- Tataristan İş Forumu’nu değerlendiren KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, Türk şirketleri için Tataristan’ın büyük bir potansiyel vadettiğini özellikle Tataristan’ın yeniden inşasına Türk şirketlerin önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, “Tataristan, özellikle inşaat ve tarım sektörlerinde geniş işbirliği ve yatırım olanakları sunuyor. 2018 yılında Tataristan’da yapılacak olan Dünya Futbol Şampiyonası’nın hazırlıkları dolayısıyla da Türk müteahhitlere önemli fırsatlar vadediyor. Üyelerimiz için Tataristan pazarını önemsiyoruz” dedi.

plaket toplanti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.