DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KSO MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKALARI TÖRENLE VERİLDİ

KSO MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKALARI TÖRENLE VERİLDİ

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir.

TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş. tarafından “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavlarında başarılı olan firmaları sertifikaları, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla törenle verildi.

Kocaeli Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine; Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, İşkur İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Meclis Başkanı Tahsin Tuğrul, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende; Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete’nin konuşmalarından sonra Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “Bugün sizlerle birlikte olmaktan, eğitimini başarıyla tamamlayan arkadaşlarımıza belgelerini vermekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Birey kimliğinden firmaya, firmadan kente ve ülkeye kadar her alanda yapmamız ve elde etmemiz gereken bir aşama. O da bilgi temelli ve bildiğinin ve ispat edilebilirliğinin ortaya koyan bir belgedir.

Nitekim bugün bilge çağı dediğimiz, bilgenin egemen olduğu, bilgeye dayalı gelişmelerin her şeyi belirleyen olduğu ve bilgiyi yakalamayanın geride kalıp, yarışın dışında kaldığı bir dönemdeyiz. Hangi işi yaparsanız yapın, hangi konuda hangi hedefe kendinizi adarsanız adayın bilgisiz elde etmeniz mümkün değildir.

REKABET ÇAĞINDAYIZ

Çünkü rekabet çağındayız, her ürünün ve her birimin en verimli en ekonomik ve en iyisinin üretilmesini hedefliyoruz. Türkiye’nin gücünü büyüklüğünü her alanda iddiasını ve geleceğe büyük yürüyüşünü ancak böyle güçlü ve sürekli kılabiliriz. Biz büyük bir geleneğin, bir büyük devlet ve milletin temsilcileriyiz. Bu kutlu yürüyüşümüzde, içte ve barışta hangi hain cephe, hangi şer odağı, hangi ihanet planıyla yaklaşırsa yaklaşsın devam ediyoruz ve edeceğiz.

Bu toprakları bizlere yurt ve vatan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne, özgür ve bağımsız yaşamamız uğruna ve en son olarak ta Kayseri’de ihanet saldırısı sırasında şehit olan bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez anıyorum. Gazilerimize de Allah’tan sağlık ve sıhhat diliyorum.

DEVLETİMİZ PAYİDAR OLACAK, MİLLETİMİZDE BAHTİYAR OLACAK

Biz bu kahramanlara karşı vefa borcumuzu da, bu şühedaya karşı sorumluluğumuzu ancak bu ülkeyi daha iyi bir geleceğe taşıyarak ve bu ülkeyi kalkındırarak, dimdik ayakta, gelecek hedeflerine ulaştırmaktır. Vatanını en çok seven, işini en iyi yapan ve en çok katkı sağlayandır. Bütün bu ihanet şebekelerinin karşısında dimdik ayakta, üreten gelişen ve her geçen gün güçlenen bir ülke olarak sonsuzluğa doğru akacağız. Devletimiz payidar olacak, milletimizde bahtiyar olacak.

Bu projenin gerçekleşmesinde, hayata ve bugüne gelmesinde şüphesiz herkesin çok önemli ve değerli katkıları var. Gelişen, güçlenen, bölgesinde ve dünya üzerinde bir yön veren Türkiye gerçeğiyle buluşmak dileğinde” bulunan Vali Güzeloğlu Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavına katılan firmalara teşekkür etti.

AKPLAS- Plastik Kalıp Sanayi, Diler Demir Çelik Endüstri. Anadolu Döküm Sanayi, Akar Makine Metal Sanayi, ENPAY- Endüstriyel Pazarlama, Çelik Halat Tel Sanayi, Emek Freze firma çalışanlarına “Mesleki Yeterlilik Belgeleri” Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi.

2 3 4 5 1

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.