DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SAKARYA VE KOCAELİ’DE 8 BİN 253 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU…

SAKARYA VE KOCAELİ’DE 8 BİN 253 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sosyalleşme maksatlı ağaçlandırma çalışmalarına bütün yurtta devam ediyor. 4 yıldır yürütülen çalışmalarda Sakarya ve Kocaeli illerinde 8 bin 253 fidan toprakla buluştu.

“Ağacı ve Tabiatı Seven Bir Nesil Yetişiyor”

Ülke genelinde yürütülen özellikli alan ağaçlandırmaları kapsamında 12 okul bahçesi, 3 ibadethane ve 4 mezarlıkta ağaçlandırma çalışması yapılarak toplam 8 bin 253 adet fidan dikildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun 2012 yılında başlattığı ve üzerinde önemle durduğu “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında Sakarya’da 9, Kocaeli’de 3 okul bahçesi olmak üzere toplam 12 okul bahçesi ağaçlandırıldı. Proje kapsamında aralarında erguvan, oya, leylandi, mavi servi, taflan, defne, mazı, çınar, çam, akçaağaç, ligustrum ve kurtbağı fidan türlerinin bulunduğu 7 bin 306 fidan toprakla buluştu.

Orman teşkilatı tarafından yürütülen bu çalışmalar ile ağacı ve tabiatı seven bir nesil yetiştiğini kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Özellikle okullarda yaptığımız çalışmalarla gençlerimize ağaç sevgisi aşılıyoruz. Adapazarı’nda da Yunus Emre Kız Kuran Kursu’ndaki öğrencilerimizle birlikte kursun bahçesinde 1.374 fidan toprakla buluşturuldu. Bu vesileyle oradaki kızlarımız da tabiat sevgisiyle yetişecek” dedi.

1 2 3 4 5 6 9 10 11

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.