DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YENİ NÜFUS KAĞIDI ÇAĞ ATLATACAK

YENİ NÜFUS KAĞIDI ÇAĞ ATLATACAK

Kaymakam Altıntaş ve Ersin Aydın açıkladı

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın, dün ortak bir basın açıklaması yaparak vatandaşlara yeni verilecek kimlik kartları hakkında bilgilendirmede bulundu. Kaymakam Altıntaş ve İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın, yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarının vatandaşların işlerini çok kolaylaştıracağını belirtti.

Gölcük Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Kaymakam Mustafa Altıntaş, İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, GFSD Başkanı İsmail İkiz ve fotoğrafçılar katıldı.

Kaymakam Altıntaş, “Yeni kimlik kartları vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıracak”

Toplantıda konuşma yapan Kaymakam Altıntaş, “Yeni yıl itibarı ile ilimizde ve ilçemizde dağıtılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları hakkında halkımızı bilgilendirmek istedik. Amacımız kimlik kartlarını panik olmadan ve kısa sürede dağıtılmasını sağlamak. Yeni kimlik kartları bürokratik işlemleri kolaylaştırması bakımından çok önemli olacak. Bu yüzden bizler kamu kurum ve kuruluşlarımız ile bağlantılı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Aydın, “Vatandaşlar 3 yıl içerisinde kimliklerini değiştirmek zorunda”

Gölcük İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın, “Öncelikle bize böyle bir imkan sağladığınız için size teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımız bize rehber olacaklar. Biz İlçe Nüfus Müdürlüğü olarak kaymakamlığımızın 3. katındayız. 3 ilçede merkez olarak iş yükümüz artıyor. Bize müracaat eden vatandaşları kabul etmek zorundayız. Eski cüzdanlar hukuken geçerli. Biz sorgulamayı, kayıt kabulü yaptığımız zaman vatandaşlara eski kimliklerini hatıra olsun diye kendilerine vereceğiz. Vatandaşlara verilecek şifreyi istere vatandaşlar değiştirebilecek. Bu şifre tüm Türkiye’de geçerli olacak. Bizim bu süreçte kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Nüfus sayısına göre masa sayısının tanzim edilmesi önemli. Gölcük’te 3 masa kuruldu. Bu durum nüfusa göre ayarlandı. Bizler bu işi en iyi şekilde yapacağız. Halkımızın panik durumuna girmesine gerek yok. Bu işi kısa sürede ve en güzel şekilde tamamlayacağız. Bu kimlik kartını aldığınızda bu kartınız sizin adeta bir flash belleğiniz olacak. Şu kolaylık olacak. Yolda giderken aracını polis durdurdu. Ve yanında ehliyetin yok. Bu yeni kart sayesinde polis sisteme girdiğinde senin ehliyet belgeni hemen görecek. Bu proje kısaca namuslu vatandaşlarımıza kolaylık diğer arkadaşlara da oldukça sıkıntı yaşatacak.15 yaşından itibaren resim yaşanacak. Resim istenmesi dahilinde ebeveynler isterse çocuğun fotoğrafı kimlik belgesine yapıştırılabilir.18 yaşından büyükler kanun itibariyle zorunlu olacak. 3 yıl içerisinde yenilemeleri gerekecek. 10 yılda bir yenilenecek. Parmak izleri ilçe nüfus dairesinde alacak. Alo 199’dan ya da e-kimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden Randevu alanlar ayrıca nüfus dairesinden sıra numarası almak zorundalar. İlla ki bu kartları ikamet ettiğiniz yerden almak şart değil. Türkiye’nin her yerinden Türkiye Cumhuriyet Kimlik Kartını alabilecekler.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Başvurusu hakkında genel bilgiler;

Randevu Alma İşlemi: ALO 199 Çağrı Merkezi veya e-kimlikrandevu.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alınabilmektedir. Randevu almak işlemi T.C. Kimlik numarası ile yapılmakta ve bir randevu ile tek kişi işlem yapabilmektedir. Çoklu başvuru isteyen kişiler her bir kişinin T.C. kimlik numarasını belirterek randevu alması gereklidir. Randevusunu ALO 199 Çağrı Merkezi veya e-kimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden alan vatandaşlarımız randevu saatinden önce gelip müdürlüğümüzde bulunan sıramatikten T.C. Kimlik Numarası ile kendisi için ayrılan numarayı alıp işlemini gerçekleştirecektir. Not: Randevu sadece kimlik kartı başvuru işlemleri için geçerlidir.

Kimlik Kartı Bedeli; Kanuni bildirim süresi 30 gün dışından doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15 TL ve Kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 TL’dir. Kimlik kartı bedeli başvuru sırasında tahsil edilir. Yeni Kimlik Kartları 10 yılda bir değiştirilecektir.

Haber: Arif ÖZTOK-Semiha KOBAŞ

 

img_9780 img_9786 img_9790 img_9791 img_9774 img_9776

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.