DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

2016’da bin 10 sokak hayvanının sıcak yuvası oldu

2016’da bin 10 sokak hayvanının sıcak yuvası oldu

Büyükşehir, sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerini 2016 yılında da sürdürdü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında KBB Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Gebze Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Mobil Kısırlaştırma Aracı ile sokak hayvanlarına hizmet verdi. Kaza ve başka sebeplerle merkezlere getirilen 5 bin sokak hayvanına çeşitli tedaviler uygulanırken bin 10 tanesi sahiplendirildi.

5 BİN SOKAK HAYVANI KISIRLAŞTIRILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Kandıra yolu üzerindeki KBB Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2016 yılında haftanın 7 günü hizmet vermeye devam etti. Hayvanlar için her türlü imkanın sağlandığı merkezde 5000 sokak hayvanı kısırlaştırıldı. Sokak hayvanlarının trafik kazalarından iç-dış parazit uygulamalarına, üst solunum yolu enfeksiyonlarından viral enfeksiyonlara kadar tedavisi sağlandı.

SAHİPLENDİRMEDE REKOR KIRILDI

Merkezlerde tedavi ve aşıları yapılan sokak hayvanları sahiplendirilmesi de sağlandı. 2016 yılında da yine rekor sayıya çıkılarak 1010 sokak hayvanı sahiplendirildi. 5 bin 500 adet sokak hayvanına kuduz aşısı, 2000 adet karma aşı uygulandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 12 ilçe belediyesi tarafından kendi sınırları içerisinde beslenme odakları kurularak, sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmalarının önlendi.

MOBİL ARAÇ TALEPLERİ DİNLEDİ

Mobil kısırlaştırma aracı ise 12 ilçede randevu usulü çalışmakta olup, bakımevlerine ulaştırılmakta güçlük çekilen hayvanların rehabilitasyonu anlamında büyük fayda sağlandı. Yerel Hayvan Gönüllüleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının talepleri üzerine belirtilen alana gidilip, çoğunlukta sokak kedileri yerinde muayene edilip, kısırlaştırıldı ve aşılandı. 2016 yılında Mobil Kısırlaştırma Aracı ile toplam 665 sokak hayvanı kısırlaştırıldı.

HAYVAN SEVGİSİ AŞILANDI

KBB Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde haftanın yedi(7) günü 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edildi. Geçici Bakımevlerini 2016 yılında toplam 7 bin kişi ziyaret etti. Yıl içerisinde 17 okul ve 671 öğrencinin ziyarette bulunduğu bakımevlerinde, engelli öğrencilere de hayvan sevgisi aşılanarak eğitimleri açsından olumlu katkı sağlandı.4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde 300 öğrenci ile beraber Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ziyaret edilerek, çocukların yaban hayvanları yakından görmeleri sağlandı.

PROJELER ÜRETİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Bilgi Evlerine kayıtlı 4. 5. ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik; hayvan sevgisini arttırma ve kendilerini ifade edebilme yeteneklerini geliştirmeleri amaçlı “En Güzel Hikayem” isimli öykü yarışması düzenlendi. Öğrencilerin hayvanlar ile ilgili bir hikaye yazarak katıldıkları yarışmada hikayeler değerlendirilip, dereceye giren öğrencilere ödüller verilecek.

 HAYVANLARLA İLETİŞİM

“Eğitim Alıyoruz Hayvanları Çok Seviyoruz“ projesi kapsamında; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evlerine kayıtlı öğrenciler KBB Geçici Bakımevine getirilerek; alanlar gezdirilmekte, sokak hayvanları ile ilgili yapılan işlemler aktarılarak sokak hayvanlarının hayatımızdaki payı ve hayvanlarla nasıl iletişim kurmaları gerektiği konusunda bilgiler verildi. Eğitimin sonunda öğrencilere “Hayvanlarla Doğru İletişim” sunumu yapılmakta ve öğrencilere ikramlarda bulunulmakta. 2016 yılında toplam 9 Bilgi Evi, toplam 288 öğretmen, öğrenci ve personele eğitim verildi.

3 4 5 1 2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.